Nedjelja
0

Moda i sevdah u Domu Armije

Sarajevo-x.com
U nedjelju 6. jula u okrivu manifestacije Baščaršijske noći planirano je održavanje zanimljive manifestacije pod nazivom "Moda i sevdah" koju su, pored organizatora Baščaršijskih noći, podržali i Kanton Sarajevo i Općina Stari Grad.

Ovaj event će se desiti u ljetnoj bašti Doma Armije sa početkom u 21 sat a na njemu su planirane prezentacije kolekcija odjeće bh. modnih dizajnera i modnih kuća. Između ostalog nove kolekcije odjeće predstavit će modna dizajnerica Edina Kurić, Belma Tvico te modna kuća “Little India” koju će pratiti i neobična koreografija i perfomans.

Ljetna bašta Doma Armije će se zbog ovog programa specijalno urediti tradicionalnim motivima, između ostalog ćilimima, ibricima, te ručno rađenim predmetima, a na sceni će za vrijeme trajanja revije ručno izrađivati nakit zanatlija Omar Krasnić.

Interesantno je da će sve vrijeme trajanja ovog događaja biti svirana i interpretirana tradicionalna, bosanska izvorna pjesma sevdalinka u izvođenju benda "Orijental" i Rafida Subašića. Pored prezentacija kolekcija planirani su i frizerski performansi.