Moda i ljepota
29

Mnoštvo bijesnih komentara na račun Calvina Kleina zbog "plus size" modela

Klix.ba
Manekenka Myla Dalbesio našla se ponovo u centru pažnje nakon što je glumica Catherine Tydesley pokrenula debatu o tome što su iz modne kuće Calvin Klein prije dvije godine okarakterisali Dalbesio kao prvi plus size model.

Tu titulu Dalbesio nosi i danas, a glumica je izrazila svoje ogorčenje. Naime, manekenka ima sasvim normalnu kilažu, ali opet "preveliku" za tada rigoroznu modnu industriju koja je tražila ultra mršave manekenke.

"U modnoj industriji nema mjesta za bilo koga ko nosi veličinu od S do XL, već samo XS i iznad XL. Tako sam ja završila u kategoriji plus size modela iako nosim veličinu M", rekla je Myla.

Glumica Tydesley koja je poznata po tome što je govorila o svojim bitkama sa izgledom tijela tvitala je Mylinu fotografiju kada je pozirala za kampanju Calvin Klein na kojoj piše "Prvi plus size model".

"Je li ovo neka šala? Plus size? Čestitke CK što nam je dao novu generaciju djevojčica s poremećajem u ishrani i nesigurnosti u svoj izgled", kazala je glumica.

Nakon njenog komentara krenulo je mnoštvo bijesnih tvitova u kojima su ljudi izrazili šok i nevjericu što su djevojku normalne kilaže svrstali u kategoriju gojaznih osoba. Modna agencija Ford Models također je Dalbesio upisala kao plus size model.