Potraga za ljepoticama
0

Mnogobrojni skauti na bh. sedmici mode

Sarajevo-x.com
Iako do bh. sedmice mode ima još više od dva mjeseca, mnogi modni skauti najavili su svoj dolazak u našu zemlju i potragu za modelima.

Početkom aprila 2011. u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i modna agencija ABC Models organizovat će sedmicu mode, dugo očekivani tradicionalni modni događaj.

The Star Models International Group - modna kompanija iz Kine pokazala je veliko interesovanje za saradnju sa modnom agencijom ABC Models. Ta saradnja se ogleda u prezentaciji modela iz BiH u Kini i Hong Kongu. Zainteresovani su i za dolazak na sedmicu mode u Sarajevo, gdje bi se održao kasting za modele iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore te bi im se pružila odlična prilika da budu primijećeni i pozvani na rad.

Inače, The Star Models International Group djeluje u Kini, Macau i Hong Kongu, a make up i stajling su radili za filmsku i TV-industriju. Kasnije su se proširili i osnovali veliku modnu kompaniju te postali internacionalna grupa modnih agencija.

Svi zainteresirani mladići i djevojke iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore pozvani su da na vrijeme pošalju prijavne formulare na agenciju ABC Models uz dvije-tri svoje fotografije u .jpg formatu.

Prošle godine od 200 pristiglih prijava izabrano je 30 djevojaka i mladića da nose kolekcije dizajnera na bosanskohercegovackoj sedmici mode.