Sve je osvojila ljepotom
527

Mladenka iz Amerike vjenčala se u haljini od četiri dolara: Osjećala sam se nevjerovatno

I. B.
Jillian je oduševila pratitelje svojom jednostavnom kombinacijom (Foto: Screenshot)
Jillian je oduševila pratitelje svojom jednostavnom kombinacijom (Foto: Screenshot)
Mnoge dame još od malih nogu maštaju o danu svog vjenčanja, pridavajući najviše pažnje famoznoj haljini koju će toga dana nositi. Međutim, jedna mladenka iz Amerike odlučila je to odraditi poprilično jednostavno.

Kada se približio dan njenog vjenčanja Jillian Lynch, 32-godišnjakinja iz Ohia, krenula je u potragu za prikladnom haljinom, no ni ne pomišljajući na luksuzne salone sa vjenčanicama.

Kao neko ko poseban značaj pridaje štednji, za nju je sasvim prirodna stvar bila da se zaputi u trgovinu korištene robe, nadajući se da će tamo naći jednostavnu bijelu haljinu.

"Nikad nisam ni razmišljala o odlasku u trgovinu vjenčanicama. Jedino je ovo mjesto dolazilo u obzir", rekla je ona.

Nakon obilaska nekoliko trgovina, izgledalo je kao da je Jillian pronašla idealnu haljinu. Bila je riječ o kreaciji srednje dužine sa potpisom dizajnerice Camile Coelho. Iako je njena stvarna cijena iznosila 220 dolara preko Revolvea, na rasprodaji u ovoj trgovini, buduća mladenka ju je platila simboličnih 3,75 dolara.

@jilly_lynch

so happy with all these finds 🤍

♬ original sound - Jillian

Na svom TikToku, gdje inače sa pratiteljima dijeli svoje "štedljive ulove", pokazala im je i haljinu, za koju se isprva dvoumila da je obuče na vjenčanje. Međutim, nakon brojnih pozitivnih reakcija i komentara njenih pratitelja, odlučila je da će to učiniti.

Haljinu je, zatim, odnijela krojaču kako bi je u potpunosti prilagodio njenom tijelu. Korekcije su je izašle 110 dolara, a uz par starinskih cipela na potpetice od 8 dolara te frizuru i šminku koje je sama napravila, sve ju je koštalo 121,75 dolara, što je po mnogima nerealna cijena za vjenčanu kombinaciju.

@jilly_lynch

♬ Put Your Head On My Shoulder - Paul Anka

Vjenčanje Jillian i njenog partnera s kojim je provela 13 godina održalo se 13. maja, a presretna mladenka rekla je kako se tog dana osjećala nevjerovatno.

“Mislim da se nikad nisam osjećala tako dobro u nečemu. To je ono kako bi se svaka mladenka trebala osjećati na dan svog vjenčanja. Kao da je na vrhuncu ljepote. Upravo tako sam se i ja osjećala kad sam obukla svoju haljinu", rekla je ona.

Dodala je kako joj je njena vjenčanica bila još draža jer zbog nje nije imala "pritisak za savršenom haljinom".

"U trenutku kada sam se prestala pitati 'je li to ta', sve je postalo zabavno umjesto stresno", rekla je ona.

Jillian i njen suprug vječnanje su obilježili intimnom ceremonijom na kojoj je prisustvovalo njima najbližih 30 osoba.

Iako nije bila neko ko se pretjerano zamarao vjenčanjem, Jillian je na kraju priznala kako je njen dan ispao savršen: "Proveli smo divan dan i jako se zabavili. Presretna sam", zaključila je ona.