Moda i ljepota
244

Mistična ljepota Ledene kraljice inspirisala i bh. kreativce

Piše: A. P.
(Foto: Safet Hadžimusić)
Svojom ljepotom i mističnošću lik Ledene kraljice oduvijek inspiriše umjetnike širom svijeta, pa su tako i oni domaći odlučili napraviti svoju verziju ovog poznatog lika i bajki i filmova.

Hasa Hošo, Ana Radosavljević i Najla Vilić "magičnim štapićem" stručnjaka iz salona Kultura ljepote pretvorene su u ljepotice iz legendi o borbi dobra i zla. Njihove frizure osmislila je Belma Klačar, fotografije su djelo Safeta Hadžimusića, video Mirsada Bukvića, a asistentica je bila Berina Hodžić.

Da nije bilo jednostavno osmisliti šminku, scenografiju i kostime za ovaj nesvakidašnji projekat priznala nam je make up umjetnica Nermina Ibrulj, zadužena za kostime i šminku, koja je uvjerena da u BiH ima kreativaca koji mogu parirati drugima iz bilo kojeg dijela svijeta.

Ovaj projekat je dokaz da originalne stvari nastaju i u našem okruženju, a ekipa Kulture ljepote željela je snježno bijelim izdanjem završiti staru godinu uz poruku da Ledena kraljica i pozitivna energija njenih stvaralaca žele naslutiti bolje vrijeme i čistiji zrak.