Južna Afrika
0

Miss svijeta je Miss Gibraltara!

Sarajevo-x.com
Kaiane Aldorino
Kaiane Aldorino
Ovogodišnja pobjednica takmičenja Miss svijeta je Kaiane Aldorino, Miss Gibraltara. Njena prva pratilja je Meksikanka Perla Beltran. Druga pratilja je Miss Južne Afrike, Tatum Keshwar. Na ovogodišnjem takmičenju našu zemlju je predstavljala Andrea Šarac koja nije uspjela ostvariti plasman u polufinale.

Na ovogodišnjem, 59. po redu, takmičenju za najljepšu djevojku svijeta učešće je uzelo 112 ljepotica, a na kladionicama je sve vrijeme favorizovana Miss Portorika Jennifer Colon, dok su dobro kotirale još i Miss Meksika, Južne Afrike i Francuske, a od naših susjeda Miss Hrvatske se uvijek nalazila među prvih 15.

Prethodno su proglašene pobjednice u kategorijama Miss sporta, gdje je pobijedila Japanka, Miss talenta - Kanađanka i takmičarka iz Sierra Leonea, Svjetski top model - Miss Meksika, te Miss Beach Beauty, gdje je pobjedu odnijela takmičarka s Gibraltara.

Glamurozni show koji se održava od 1951. godine prenosilo je preko 120 TV kuća širom svijeta.

Najviše pobjeda na izboru za Miss svijeta imaju Venecuela i Indija (po pet), a odmah iza njih je Velika Britanija sa četiri, te Švedska i Jamajka sa po tri.

Takmičenje se drugu godinu zaredom održava u Johannesburgu, a voditeljice su ove godine Angela Chow i bivša Miss univerzuma Michelle McLean.