U Narodnom pozorištu
245

Mirela Bećirović, Maja Čengić i Benjamina Karić zablistale u elegantnim haljinama na godišnjici ZOI-ja

I. S.
Foto: Instagram/mirela.becirovic.mb
Foto: Instagram/mirela.becirovic.mb
Mirela Bećirović, Maja Čengić i Benjamina Karić su zablistale u elegantnim haljinama na svečanoj akademiji povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.
Svečanost je održana u Narodnom pozorištu Sarajevo. Sve tri su se odlučile za modne kreacije u crnoj boji te jednostavnu šminku i frizuru.

"U Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je priređena svečana akademija posvećena 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u glavnom gradu BiH. Napomenuto je da je to bio vrhunac u razvoju grada te konstatovano da postoji potencijal da se takav uspjeh ponovi", navela je Mirela Bećirović na svom Instagram profilu te podijelila nekoliko fotografija s ovog događaja.

Maja je navela da je bilo divno i emotivno te dodala kako joj je čast biti u društvu ovakvih dama. Svečanoj akademiji su prisustvovale brojne druge ličnosti iz svijeta politike, sporta, novinarstva i umjetnosti.

Osvajač srebrene medalje u veleslalomu za bivšu Jugoslaviju na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu Jure Franko je naglasio da je tada postojala predanost zajedničkom cilju koji je postignut velikom pobjedom u briljantnom Sarajevu.

Akademija je završena izvedbom kompozicije Ravelovog "Bolera" uz koju su 1984. nastupili Jayne Torvill i Cristopher Dean te osvojili zlato u umjetničkom klizanju.