Moda i ljepota
15

Michelle Obama izgleda lijepo zahvaljujući savjetima Kate Middleton

Klix.ba
Michelle Obama je provela osam godina u Bijeloj kući prateći najmoćnijeg čovjeka na svijetu, ali brojne obaveze nisu znatno utjecale na njen izgled jer je slušala savjete Kate Middleton.

Michelle ima 52 godine, a besprijekornim licem koje uvijek izgleda svježe može se pohvaliti zahvaljujući Biotulin gelu koji joj je preporučila Kate. Riječ je o svojevrsnom organskom botoksu koji košta 54 dolara.

"Michelle redovno koristi ovaj gel na preporuku Kate Middleton. Nevjerovatan je u brisanju bora", kazao je Michellin šminker Carl Ray za Trach Style.

Gel sadrži prirodni anestetik iz porodice biljaka Acmella oleracea koji smanjuje kontrakciju mišića i opušta dijelove oko očiju i obrva, smanjuje linije i kožu čini glađom. Osim toga, gel sadrži i ekstrakte Imperate cylindrice, trave koja raste u Južnoj Americi, a koja ima hidratantno djelovanje. Treći ključni sastojak je hijaluronska kiselina koja licu daje punoću. Biotolin gel daje vidljive rezultate za 60 minuta, a rezultati traju 24 sata.

Carl Ray je ranije otkrio da Michelle voli jednostavne i prirodne preparate, da vježba, pije mnoge vode, zdravo se hrani i dovoljno spava kako bi izgledala dobro. Vojvotkinja Kate također prefrerira prirodne proizvode za njegu lica.