Savršena je
55

Marija Hudolin, druga pratilja Miss opkoljenog Sarajeva, oduševila na crvenom tepihu SFF-a

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Marija Hudolin, druga pratilja Miss opkoljenog Sarajeva (1993.), stigla je na 28. izdanje Sarajevo Film Festivala i prisutne oduševila izgledom.

Naime, za ovu priliku Marija je izabrala raskošnu haljinu dizajnerice Amire Pertesi.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Marija se za Klix.ba osvrnula na ovogodišnji crveni tepih, odnosno kreacije koje su se mogle vidjeti tokom ovih sedam dana festivala.

"Čini mi se da je crveni tepih ove godine nekako više casual. Pokušala sam da večeras, baš kao i prethodnih godina, budem malo glamuroznija nego inače, ali mislim da je SFF ove godine općenito u nekom opuštenijem stilu nego do sada. Međutim, u svakom slučaju je bilo sjajnih kreacija", rekla je.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Marija nam je otkrila i da se uvijek trudi promovisati domaće dizajnere.

"Zbog posla mog supruga, u posljednjih nekoliko godina živim u raznim zemljama u regiji. Mislim da je jako bitno na ovaj način promovisati domaće dizajnere, jer su oni neka vrsta ambasadora naše zemlje. Kad dođete na bilo koji filmski festival u svijetu, upravo crveni tepih privlači najviše pažnje", istaknula je.

Marija je nakon bavljenja manekenstvom neko vrijeme bila televizijska voditeljica, a zatim je odlučila uživati u privatnosti i posvetiti se majčinstvu.

Sa suprugom Steffenom ima četvero djece: kćerke Sophiju, Piju i Elizabeth i sina Markusa.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Ne tako davno, imala sam karijeru. To je period kojeg se rado sjećam i ponekad poželim da se vratim u njega. Na jedan dan… Ne više od toga. Tek da se prisjetim osjećaja rasterećenja kojeg tada nisam bila ni svjesna. Da banalizujem, ono kad ti ne treba ni blur ni visoka ekspozicija za dobru fotografiju. Sada sam tu, živim majčinstvo, a moja djeca su beskonačan i neiscrpan izvor materijala", napisala je Marija na svom blogu.

Podsjećamo, 29. maja 1993. godine u Bosanskom kulturnom centru održao se izbor za Miss opkoljenog Sarajeva. Pobjedu je odnijela Inela Nogić. Dijana Šehić je bila njena prva, a Marija Hudolin druga pratilja.

Djevojke su ovu priliku iskoristile kako bi privukle pažnju svjetske javnosti na opsadu Bosne i Hercegovine tako što su držale transparent na kojem je pisalo "Don't let them kill us" ("Ne dozvolite da nas ubiju").