Brojne kombinacije
13

Mantil haljina kao najbolji izbor za ljeto, model koji nikada ne izlazi iz mode

A. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ljeto je na pragu tako da je vrijeme da pripremite gardarober za ovo najtoplije doba godine. Haljine su jedan od najboljih izbora, a ukoliko razmišljate o spoju ženstvenosti i praktičnosti onda se odlučite za mantil haljinu koja nikada ne izlazi iz mode.

In Style Espana piše da su mantil haljine zahvalne za kombinovanje, a u isto vrijeme su prikladne za brojne prilike, a dugmadi su tu da prikriju sve eventualne nedostatke te istaknu ono najljepše na vašoj figuri.

Ukoliko se odlučite za ovaj izbor haljine, predlažemo da je kombinujete s kaišem koji ističe struk jer će time vaša figura izgledati zanosno. Kada je riječ o dužini, bilo da se odlučite za dugu ili nešto kraću, nećete pogriješiti, a budite svjesni da postoje brojne mogućnosti.

Također, bitno je istaći da i izrez oko vrata daje potpuno drugu dimenziju. Ukoliko se odlučite za onu s V - izrezom onda će vam vrat izgledati izduženije, ali i taj izbor je stvar ličnog ukusa.

Kada je riječ o kombinovanju ove haljine s obućom, to možete birati prema vlastitom raspoloženju, ali kao što je već od ranije poznato, potpetice će vas dodatno izdužiti. Ukoliko vam one nisu najbolji i najudobniji izbor, možete se umjesto njih odlučiti za atraktivne platforme.

Nemojte zaboraviti ni obuću sa špic vrhom koja je odličan estetski trik, čak i ako je ravna, odličan je izbor uz ovu vrstu haljine. Osim navedenog, ukoliko ste više sportski tip, onda je možete kombinovati i uz starke ili neke druge patike, čak i ravne sandale s kaišićima.

Kada je riječ o damama niskog rasta, stilisti preporučuju da biraju mantil haljine s uspravnim prugama te da ih najčešće kombinuju s visokim potpeticama pogotovo ukoliko nose dužinu koja je iznad ili malo ispod koljena.