Na crvenom tepihu SFF-a
741

Manekenka Hilda Halilović u neobičnoj modnoj kombinaciji istaknula isklesane trbušne mišiće

D. J.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Bosanskohercegovačka manekenka Hilda Halilović privukla je pozornost modnom kombinacijom na crvenom tepihu 29. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Jedna od naših najuspješnijih manekenki odjenula je dugu crnu suknju i kratki top s istaknutim ramenima. Kreaciju potpisuje bh. dizajner Armin Hodžić.

Outfit je upotpunila neobičnom frizurom i jednostavnom šminkom, a u prvi plan su došli njeni isklesani trbušni mišići.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Inače, Hildin put u modelingu počeo je u Sarajevu kada je upoznala agenticu Džejlu Glavović koja ju je upoznala s njenim agentom Markom Lovrićem.

"Interes za modu i manekenstvo nisam toliko pokazivala dok sam bila mlađa. Bila sam više 'tomboy tip'. Sve se desilo nekako spontano. Oduvijek sam bila visoka i mršava, i svi su mi govorili da bi se trebala pokušati baviti modelingom, pa sam se odlučila za to i evo isplatilo se", kazala je prije četiri godine za Klix.ba.

Hilda je radila za mnoge modne brendove u modnim prijestolnicama poput Milana, Pariza i Londona.

"Jedni od meni najdražih brendova za koje sam radila su Christopher Kane, Sharon Wauchob, Adidas, Stradivarius, Uma Wang, Alexa Chung, Jasper Conran, Roksanda, naš brend koji je na svjetskom nivou Belma Tvico, Dior i Dolce&Gabbana", rekla je.