Zadivljujuće
20

Make-up umjetnica stvara nevjerovatne optičke iluzije na svom licu

Klix.ba
Mimi Choi (Foto: Instagram)
Mimi Choi (Foto: Instagram)
Koristeći samo kozmetiku Mimi Choi, 31-godišnja make-up umjetnica iz Vancouvera, stvara nevjerovatne optičke iluzije na sebi.

"Moje lice je platno na kojem mogu vježbati svoju umjetnost", rekla je Cho za Metro.

Njeni radovi djeluju kao da su obrađeni u Photoshopu, a kako bi detalje dovela do savršenstva Choi koristi samo četkice.

"Teme nalazim iz okruženja, fotografija, slika i emocija. Trudim se da ne gledam previše rad drugih umjetnika jer mi je izazov stvoriti originalan, jedinstven rad. Moj glavni cilj je nadmašiti prethodnu verziju jer sam sama sebi najveći kritičar i konkurencija”, kaže Choi.

Za neke radove potrebno je je čak pet sati, a svoju kreativnost uglavnom pokazuje na Instagramu.

"Nadam se da moja čudna kreativnost može potaknuti ljude da razmišljaju izvan okvira", napisala je.

Na svom Instagram profilu Choi piše kako se borila s anksioznošću i napadima panika, te da svojim radom izražava oslobađajuću vrijednost mašte.

Ranije je radila kao učiteljica, a kaže da, iako je uživala podučavati mlade, nije bila potpuno sretna i trebao joj je novi izazov.

"Mislila sam da je prekasno da mijenjam karijeru, ali moja mama mi je bila ogromna podrška i shvatila sam da je to uredu", rekla je Choi koja je nakon toga počela eksperimentisati i istraživati mogućnosti kozmetike.