Transformacija
17

Make-up umjetnica razbjesnila javnost pretvorivši bjelkinju u crnkinju

Klix.ba
Make-up umjetnica iz Los Angelesa je izazvala burne komentare nakon što je bjelkinju transformisala u crnkinju. Iako je znala da će reakcija biti snažna, Anna Thorsell je obrisala post koji je obajvila na Instagramu.

"Ovo je preobrazba koju sam već neko vrijeme čuvala za objavu jer sam se bojala da će biti pretvorena u rasni skandal na moju štetu. Nije riječ o promjeni rase. Riječ je o ženi koja priznaje, prihvata i slavi ljepotu kulture druge žene", napisala je umjetnica.

Međutim, veliki broj njenih pratilaca nije bio zadovoljan fotografijom i nisu se složili s načinom na koji razmišlja. Nakon brojnih kritika, umjetnica je izbrisala prvi post i ponovo objavila fotografiju uz objašnjenje.

REPOST @paintdatface ❤ ・・・ The transformation that I recently posted of a woman transformed into a woman of another culture has been highly criticized by those who don't understand the message. I deleted the post, not because I had regret or saw wrongdoing, but because of the negativity social media turned it into. It's been assumed by most that my intentions were to transform my model into a black woman. Truth is, my intentions were to keep the look vague enough to be relatable to many women of different cultures, but the true inspiration of the overall look came from my Cuban heritage. Although I am saddened by how many people are angered, I can't offer an apology for my artwork and for what I find to be beautiful. The transformation came from a place of love and was not about mocking one's race, but rather about celebrating it. I am so proud to be illustrating a woman representing several cultures along with their achievements, beliefs and histories. Art is interpreted differently by all and sometimes it's uncomfortable, but making this world a better place starts with our mindset - thinking positive, showing love and practicing unity.

A post shared by ANNA THORSELL (@annathorsell) on

"Transformacija koju sam nedavno objavila je bila predmet kritika onih koji nisu razumjeli poruku. Izbrisala sam post ne zato što sam pogriješila nego zbog negativnosti koje je izazvao. Većina je pretpostavila da sam modela željela pretvoriti u crnkinju. Iako je tužna činjenica da vas je fotografija naljutila, ne mogu se izviniti za svoje umjetničko djelo i ono što smatram lijepim. Transformacija se desila iz ljubavi i nije mi bila namjera rugati se jednoj rasi nego je slaviti", napisala je Thorsell.