Majka i kćerka u reklami koja je šokirala svijet

S
Sarajevo-x.com
14.11.2011. u 12:51
0
22
Majka i kćerka u reklami koja je šokirala svijet
0
1/4
2/4
3/4
4/4
Modna industrija zaista nema granica kada treba zaintrigirati postojeće i pronaći nove kupce.
Posljednja kampanja modne kuće The Lake and Stars, u kojoj majka i kćerka reklamiraju donje rublje, ocijenjena je pretjeranom.

Žena i njena 19-godišnja kćerka u donjem rublju se provokativno grle pa se potrošači pitaju da li je namjera proizvođača bila da reklama bude seksi, uznemirujuća ili bizarna.

U službenom saopćenju kompanije stoji da im je namjera da reklamiraju donje rublje bila sporedna.

"Veliki broj tema kojima se bavimo dotiče se psihologije između žena dok odrastaju i suočavaju se sa drugim ženama u porodici ili na poslu. To nije ništa šokantno. Nismo namjeravali dovesti do toga da se ljudi osjećaju neugodno kako bismo ih potaknuli na dijalog. Samo želimo da ih suočimo sa nekim od ovih pitanja o kojima se ne razgovara dovoljno", kazala je suvlasnica kompanije Maayan Zilberman.

Zilberman kaže da je cilj kampanje potaknuti diskusiju o tome kako se mlađe generacije žena poistovjećuju sa starijim i obratno. Žele da kupci pogledaju fotografije i zapitaju se "Koja je više seksi?". Inače, dvije žene koje se pojavljuju u kampanji nisu profesionalne manekenke. Naime, kompanije je zaposlila majku i kćerku, koje žive u susjedstvu vlasnika kompanije koja proizvodi donji veš i kupaće kostime.


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: