Priča iz Lisabona
25

Madonna pozirala za naslovnicu talijanskog Voguea: Neodoljiva i u 60. godini

Klix.ba
Nekoliko dana prije proslave 60. rođendana pop ikona Madonna napravila je seriju fotografiju za talijansko izdanje modnog časopisa Vogue. Madonna se nalazi i na naslovnici izdanja za august.

Fotografije su objavljene uz naslov "Jedan dan van života", a pjevačica na sebi ima kreacije Saint Laurenta, Diora i Dolce&Gabbane. Za fotografije su bili zaduženi Mert Alas i Marcus Piggott, ali je Madonna pozirala u svom stilu.

Fotografisanje je obavljeno u Lisabonu gdje Madonna trenutno živi sa svoje četvero, od ukupno šestero djece. Preselila se u Portugal kako bi podržala svog sina Davida u nogometnoj karijeri.

"Serijal je priča o novom životu, njenom preseljenju u Portugal kako bi pomogla sinu Davida da igra nogomet. Nevjerovatno je misliti o Madonni kao majci nogometaša. Predložila je da radimo priču iz ugla Lisabona, a ispostavilo se da je to bio jedan vrlo ličan intervju, zanimljiviji do retrospektive onoga što je radila kao umjetnica ili priče o afričkim projektima, koji su već istraženi", rekao je urednik Voguea Emanuele Farneti.

Madonna je pokazala kako i u 60-im godinama izgleda fenomenalno i da joj je preseljenje u Evropu ipak prijalo. Na svom Instagramu objavila je nekoliko fotografija, kao i dešavanja iza kamere.

U intervjuu je kazala kako joj nije bitno koji posao će raditi njena djeca, bitno joj je da budu saosjećajna i odgovorna ljudska bića koja vole.

"Samo želim da budu dobra ljudska bića koja tretiraju druga ljudska bića s poštovanjem i dostojanstvom bez obzira na boju kože, religiju ili spol. To mi je najvažnija stvar, znate na šta mislim", kazala je Madonna.