Sarajevo Fashion Week
0

FOTO / Ljubitelji modnih noviteta uživali u Domu mladih

Sarajevo-x.com
U prepunoj dvorani Doma mladih Skenderija u subotu uvečer je kolekcijom 24-godišnjeg beogradskog dizajnera Predraga Đuknića otvorena treća noć Evropskog festivala dizajna - Sarajevo Fashion Weeka.

Prvi put je ovaj mladi kreativac publiku počastio kolekcijom biranih modela, koji sačinjavaju retrospektivni prikaz. Kreacije koje su sinoć prikazane simboliziraju ženu koja se trudi uvijek biti u trendu, ali ne odstupati od svoga senzibiliteta, te podjednako biti moderna, poslovna i seksi. Ljubitelji modnih noviteta sinoć su punim plućima uživali i u sjajnim modelima koje je predstavila renomirana bh. modna dizajnerica Belma Tvico - Stambol.

Burni aplauz publike je ispratio njenu kolekciju jesen/zima koja je u njenom prepoznatljivo lepršavom stilu odisala elegancijom i glamurom. Kolekcija se sastojala iz dva dijela: vjenčanice i svečane haljine, te prvom kolekcijom cipela koju je radio poznati sarajevski obučar Adnan Kalajdžisalihović i burmi koje su napravljene u zlatarni porodice Ferušić.

Elegantne duge haljine rađene su od raskošnih tkanina poput svile i čipke, tafta i organze, a boje koje su najviše zastupljene u ovoj kolekciji su bile uglavnom pastelne. Kroz kolor svih modela dizajnerica je željela dočarati, da se i u hladnim danima mogu nositi veselije nijanse. Unikatnim vjenčanicama dominirale su bijela, bež i krem boja. U svim haljinama sigurno je da će svaka modno osviještena dama postati moderna romantičarka u metrima svile i da će izgledati glamurozno i otmjeno.

Kako i dolikuje da se na kraj savršenstva stavlja šlag, tako će i večerašnja posljednja noć proteći u sjajnim kreacijama brenda AR kojeg potpisuju Amela Radan i Adnan Taletović. Ovaj modni tandem će vas kroz originalnu unikatnu svilu i čarobne kreacije provesti širom svjetskih destinacija. Za kraj su ostavljeni i oni najmlađi predstavljajući igračke One 2 Play, koji će kao i uvijek svima uspjeti izmamiti zadovoljstvo i osmijeh. U nedjelju uvečer će mališani pokazati na otvorenoj sceni šareni svijet igračaka, kako bi poslali poruku svima da život moraju posmatrati kao jednu veliku scenu u kojoj bi trebala dominirati vesela igra.