Promo
48

Lindex predstavio novi održivi asortiman za bebe

Lindex je u svojim prodavnicama predstavio novu kolekciju za bebe napravljenu od održivih materijala. Odjeća za bebe je napravljena od organskog pamuka ili recikliranih materijala i posjeduje GOTS certifikat. Odjeća je visokog kvaliteta, dizajnirana za svaki dan i pravljena za dužu upotrebu.

"Asortiman oslikava ono najvažnije: mekoću, održivost i zabavne printeve, koji ga čine neodoljivim. Odjeća je visokog kvaliteta i sa pametnim rješenjima, kao što je rješenje sa dodatnim veličinama gdje u jednom komadu dobijete dvije veličine. Kako Vaša beba raste tako i odjeću možete prilagođavati, a poslije i proslijediti dalje, jer naša odjeća je napravljea za avanture koje traju", kazao je Alem Husejnović, marketing menadžer kompanije Tiffany d.o.o. koja je franšizni predstavnik za Lindex za Bosnu i Hercegovinu.

Lindex je predstavio i dva nova koncepta za bebe: Soft Nature i The Colour Pops koji se savršeno upotpunjavaju. Soft Nature je kolekcija sa blagim skandinavskim izrazima i ručno crtanim printevima sa blagim bojama. Printevi su često inspirisani prirodom, šumom i životinjama. The Colour Pops je kolekcija ispunjena zabavnim bojama i printevima koji podsjećaju na igru.

Kolekcije u različitim konceptima su jednostavne za kombinovanje i sadrže sve što je potrebno bebama. U proizvodnji kolekcije za bebe se uvijek koristi organski pamuk ili reciklirani materijali, a proizvodi od organskog pamuka uvijek posjeduju GOTS certifikat. GOTS je prepoznat kao vodeći svjetski standard za obradu tekstila izrađenog od organskih vlakana, a definiše ekološke kriterije na visokom nivou duž cijelog opskrbnog lanca organskog tekstila i zahtijeva poštivanje kriterija očuvanja okoliša.

"Vaša beba zaslužuje najbolje. U novoj kolekciji nema izuzetka jer su kvalitet, funkcionalnost i izdržljivost i dalje na prvom mjestu", poručili su predstavnici brenda u BiH.

U najbližoj Lindex prodavnici možete pronaći i brošure sa više informacija i vaučerom sa 30% popusta na ovaj asortiman. Količine su ograničene, stoga požurite po svoj primjerak. Kolekcija za bebe je dostupna u veličinama od 44 do 86 u svim prodavnicama sa dječijim odjelom.