Kanadska manekenka
25

Linda Evangelista se pojavila u prvoj kampanji nakon tretmana koji ju je "trajno deformisao"

N. O.
Foto: Instagram/splashnews.com
Foto: Instagram/splashnews.com
Supermodel Linda Evangelista proslavila je svoj povratak manekenstvu nakon što je ranije govorila o proceduri estetske hirurgije za koju je tvrdila da ju je "trajno deformisala".
U subotu je Evangelista (57) na Instagramu podijelila svoju fotografiju iz nedavne Fendi kampanje, na kojoj se može vidjeti kako nosi više rozih satenskih kačketa i pozira sa Fendi torbicama.

U opisu, manekenka je otkrila da će luksuzna modna kuća biti domaćin "specijalne modne revije" u New Yorku u čast 25-godišnjice Fendi baguette torbe.

Evangelistino pojavljivanje u Fendi kampanji dolazi nakon što je u objavi na Instagramu u septembru 2021. godine izjavila da je ostala "trajno deformisana" popularnom procedurom zamrzavanja masti kriolipolizom.

Kanadska manekenka je otkrila da je pretrpjela niz rijetkih nuspojava nakon što je prošla kroz CoolSculpting, proces zamrzavanja masti, i da su dvije korektivne operacije bile "neuspješne".

"Mojim pratiocima koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjaka napredovale, razlog je taj što sam bila brutalno unakažen Zeltiqovim CoolSculpting postupkom koji je učinio suprotno od onoga što je obećao", rekla je Evangelista, dodajući da postupak je navodno "povećao, a ne smanjio, masne ćelije i ostavio je trajno deformisanom čak i nakon dvije bolne, neuspješne, korektivne operacije".

Prema web stranici CoolSculptinga, "mogu se javiti rijetke nuspojave" kao rezultat postupka i "mogu uzrokovati vidljivo povećanje na tretiranom području, koje se može razviti dva do pet mjeseci nakon tretmana i zahtijeva hiruršku intervenciju radi korekcije".

Prema Evangelisti, pored fizičkih nuspojava, ovo iskustvo je također "uništilo" njenu egzistenciju i poslalo je "u ciklus duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira".