Moda i ljepota
261

Lijepa belgijska navijačica ostala bez ugovora s L'Orealom

Klix.ba
Lijepa sedamnaestogodišnja Belgijanka Axelle Despiegelaere, koja je dobila ponudu za angažman od kompanije L'Oreal kada su je ugledali na fotografiji sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, ostat će bez ugovora koji joj je mogao ispuniti san.

Naime, L'Oreal je želio angažirati ljepoticu, ali su se predomislili nakon što su otkrili fotografiju na njenom Facebook profilu na kojoj pozira sa puškom i ubijenom antilopom. Nasmijana Axelle je uz fotografiju napisala: "Lov nije pitanje života i smrti. Mnogo je važniji od toga... Ovo je bilo prije godinu dana, a danas sam spremna za lov na Amerikance".

Naravno, fotografija je postala viralna, a L'Oreal je odlučio zbog svoje reputacije prekinuti saradnju s Belgijankom.

"Ne možemo komentirati je li fotografija razlog prekida saradnje, ali možemo potvrditi da smo svjesni njenog postojanja. Ovom prilikom želimo kazati i da L'Oreal više ne testira svoje proizvode na životinjama, niti to čini preko posrednika", komentirali su iz kompanije.

Kozmetička kompanije željela je angažirati ljepoticu nakon što su društvene mreže i svjetske novine objavile fotografiju na kojima je Axelle u bojama svoje reprezentacije vatreno navijala. Snimila je i promotivni video, ali nažalost sve će ostati na tome.