Mali savjeti
0

Lako do blistave i lijepe kože tokom zimskog perioda

Sarajevo-x.com
Svi mi želimo lijepu blistavu kožu lica i tokom zimskog perioda, a samo mali broj ljudi zaista vodi računa o svojoj koži. Redovno umivanje i mazanje jednom dnevno hidratantnom kremom se ne računa u intenzivnu njegu koje vaše lice treba. Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi za svoju kožu lica, a ništa ne morate kupiti na policama kozmetičkih preparata.

Teško se danas odlučiti za preparate koji će biti najbolji za vašu kožu imajući u vidu da u prodavnicama postoji ogroman izbor proizvoda. Zašto se u ovakvim slučajevima ne biste odlučili za neku od domaćih mješavina. Neke od preparata možete unositi oralno kako bi vam koža blistala spolja, savjetuju iz self.com.

Iscijedite limun u malo tople vode i razmutite malo meda. Ovaj napitak će vas osvježiti, a vaša koža će blistati i imati zdrav izgled ukoliko budete pili napitak redovno. Ukoliko isti ovaj napitak nanesete lokalno, pomoći će vam da izblijedite mrlje, posebno one koje na rukama.

Za lokalnu upotrebu kod masnog tipa kože pomoći će vam ružina vodica koju možete naći u apoteci. Ukoliko je svakodnevno budete nakapali na tufere i protrljali područje oko čela i nosa umanjit ćete lučenje tečnosti koje daju vašem izgledu nepotreban sjaj.

Samljevena kora od narandže će učiniti čuda ukoliko nanasete smjesu na lice. Možete dodati malo samljevenih badema kako biste dali vašem licu vitamine koji su neophodni za zdravlje kože vašeg lica.