Kupovina odjeće je zabavna isključivo mršavicama

S
Sarajevo-x.com
4.11.2009. u 09:56
0
2
Kupovina odjeće je zabavna isključivo mršavicama
0
Kupovina odjeće je zabavna isključivo mršavicama Foto: Ilustracija
Sve one žene koje su barem jednom morale prolaziti kroz horor kupovine kada vam nijedna veličina ne odgovara ili ne pristaje dobro, znaju koliko to iskustvo može biti neugodno. Posvjedočit će vam da je uživanje žena u kupovini zapravo mit, a ne nekakva terapija koja vodi blaženom osjećaju zadovoljstva.
Ispitivanje je pokazalo da u kupovini odjeće uživaju uglavnom mršave žene, dok one sa normalnom i prekomjernom kilažom u tome zapravo ne uživaju, piše Daily Mail.

Na skali od jedan do pet morale su ocijeniti izjavu "Obično mi je kupovina odjeće pozitivno iskustvo", a pokazalo se da su najveće ocjene iskazu dale mršavice.

Kako je prosječna ocjena bila tri, može se zaključiti da su žene uglavnom ambivalentne prema ovoj aktivnosti.

"Mnoge deblje žene imaju poteškoće da stanu u određenu odjeću i da im ona dobro pristaje. Zato je to za njih negativno iskustvo", jasan je stav profesorice Marike Tiggermann sa Univerziteta Flinders u Adelaidi.

Sve ispitane žene popunile su upitnik dok su bile u kupovini.

"Nesumnjivo, postoji veliki broj žena koje izbjegavaju kupovinu odjeće i samo povremeno ulaze u te prodavnice", kaže profesorica. "S tim u vezi ne stoji konstatacija da je šoping za žene poput terapije."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: