Gaf voditeljice u Australiji
0

Krunisali djevojku koja nije pobijedila

Sarajevo-x.com
Ogromna greška desila se na australijskom takmičenju modela "Australia's Next Top Model", kada je voditeljica programa na svečanom proglašenju pobjednice izgovorila ime druge djevojke.

Sarah Murdoch je bila nadomak suza kad je shvatila da je greškom izgovorila ime 19-godišnje Kelsey Martinovich umjesto stvarne pobjednice, 18-godišnje Amande Ware.

Sve je to direktno prenosila televizija Fox8 , a tek nakon što je Martinovich završila sa svojim govorom voditeljica se vratila na pozornicu i otkrila da je pogriješila i da je javnost glasanjem izabrala drugu djevojku.

"Tako mi je žao. O moj Bože, ne znam šta da kažem. Evo šta se dešava kad radite emisije uživo, ovo je ludo", kazala je Murdoch.

Ipak, Martinovich se graciozno držala. Rekla je: "U redu je" i više puta čestitala Ware.

Voditeljica je dodala kako se u finalu broj glasova stalno mijenjao i u jednom trenutku je vodila jedna, a u drugom druga djevojka.

"Doslovno je bilo u pitanju nekoliko glasova. Situacija se stalno mijenjala", kazala je o svom gafu Sarah i konačno proglasila pravu pobjednicu.

List "The Sydney Morning Herald" piše da je Martinovich u znak izvinjenja nagrađena sa 25.000 australijskih dolara.

Ware je osvojila osam stranica u ženskom magazinu "Harper's Bazaar", ugovor s modnom agencijom "Priscilla's", 25.000 australijskih dolara u okviru Levi'sove kampanje, 20.000 dolara u gotovini, novi automobil i putovanje u New York.