Moda i ljepota
0

FOTO / Pobjednica takmičenja "America's Next Top Model" skinula sve sa sebe

Sarajevo-x.com
Whitney Thompson (22), manekenka za velike konfekcijske brojeve i pobjednica desete sezone takmičenja "America's Next Top Model", skinula se za "dan ljubavi prema svom tijelu", u želji da promjeni poimanje ljepote i ženskog tijela.
Predstavnica američkog udruženja osoba koje pate od poremećaja u prehrani iz Floride skinula je odjeću i pozirala sa organizatoricom "dana ljubavi", Chenese Lewis, a sve s ciljem da uvjeri djevojke da trebaju biti ponosne na svoje tijelo, bez obzira na to koju veličinu odjeće nose.

"Voljela bih kad bi u Americi retuširanje fotografija bilo zabranjeno. Ako model ne može ispasti dobro bez retuširanja, onda se ne treba baviti tim poslom", smatra Thompson.

Nedavno se digla velika medijska prašina zbog videa koji najavljuje novu sezonu popularnog takmičenja manekenki, u kojem voditeljica Tyra Banks s čuđenjem gleda na djevojku s minijaturnim strukom.

"Tyra podržava sve žene, bez obzira na njihov konfekcijski broj, sve dok su zdrave. Ne mislim da je njena reakcija na tako mali struk uvredljiva. Imala je sličnu reakciju kada je vidjela ogromne grudi druge učesnice showa. Tyra je i dalje vodeća figura koja se bori za jednaka prava u modnoj industriji", rekla je Thompson američkim medijima.