Moda i ljepota
394

Kraljica elegancije i profinjenosti: Belma Tvico-Stambol najbolja dizajnerica SFF-a

Klix.ba
Nakon što su u njenim glamuroznim haljinama crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala prošetale najeminentnije ličnosti pobravši pozitivne kritike javnosti, priznanje za kolekciju visoke mode 2015.- 2016. stiglo je i od Direkcije Europskog Festivala Dizajna - Sarajevo Fashion Weeka u okviru kojeg je sinoć zvanično održana najnovija modna revija Belme Tvico-Stambol.

Priznanje za najbolju dizajnericu Belmi je uručila Amela Radan, direktorica Sarajevo Fashion Weeka - Europskog Festivala Mode koji je ove godine održavan u ponoć u ljetnoj bašti hotela Europa a u okviru kojeg se predstavilo mnogo dizajnera van granica naše zemlje.

Zvanično predstavljeni modeli za predstojeću sezonu 2015.- 2016. godinu, oduševili su posebno žensku populaciju koja je sa nestrpljenjem pratila svaki defile manekenki. Zanimljivo je da je Belma zbog brojnih obaveza iz svog ateljea tek nekoliko sati pred reviju završavala posljednje detalje najnovijih kreacija ali i da je haljina "Adore" sačinjenih od 10.000 kristala izazvala oduševljenja kao I gromoglasan aplauz pubike.

Modnu reviju ove kreatorice nosile su najuspješnije manekenke BiH, Džejla Glavović, Dženita Dumpor, Alisa Zlatarević itd.

Od skorašnjih aktivnosti ova kreatorica ima u planu otvaranje concept store radnje u Zagrebu zakazano za 1. oktobar, kao organizaciju premijere modnog filma na kojem je radila proteklih mjeseci a koji bi se uskoro mogao pogledati u bh. kinima.