{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koja nacija najviše vara?

S
4.5.2007. u 09:50
0
0
Koja nacija najviše vara?
0
Koja nacija najviše vara?
Ispitivanja koja je provela spisateljica Pamela Druckerman pokazala su da muškarci iz Južne Afrike radije varaju nego se razvode pa ponovo žene. Amerikanci tuguju jer je ljubav u njihovim brakovima umrla, a Japanci smatraju da vanbračni seks nije preljuba ako za njega plaćate.
Ovo je samo nekoliko međunarodnih izgovora za varanje supružnika koje je zabilježila spisateljica Pamela Druckerman, autorica knjige "Lust in Translation: The Rules of Infidelity from Tokyo to Tennessee", a koja se bavi poređenjem nevjerstava u različitim kulturnim okruženjima.

Na svjetskoj skali, afrički muškarci su u prosjeku imali još jednog seksualnog partnera u posljednjih 12 mjeseci od dana ispitivanja. Zaključak do kojeg je došla Druckerman je da je 37 posto afričkih muškaraca bilo nevjerno.

Francuzi su možda prvi tematizovali seks i erotiku u filmovima i knjigama, ali samo 3,8 posto oženjenih muškaraca i 2 posto udanih žena u Francuskoj priznali su da su imali ili imaju afere.

Amerikanci prate Francuze u stopu pa su stoga ispitivanja pokazala da 3,9 posto oženjenih muškaraca vara i 3,1 posto žena.

"Mislila sam da možete bolje shvatiti jednu zemlju ako shvatite pravila privatnog života ljudi koji u njoj žive. To vam otkriva vrijednosti jedne kulture", objasnila je Pamela.

Pogledi na nevjerstvo su dosta različiti od zemlje do zemlje. Samo 6 posto Amerikanaca izjavilo je da je pod nekim okolnostima prihvatljivo varati svog partnera. U Rusiji stvari stoje drugačije. Naime, 40 posto Rusa nema nikakvih problema sa prevarom.

Ova ispitivanja su također pokazala da muškarci iz siromašnijih zemalja češće varaju.

"Važnije od bilo kojeg religijskog ili državnog zakona jeste ono šta vaši prijatelji i kolege rade", naglasila je Pamela.

Prema analizama spisateljice, za Amerikance prevara je veliki problem koji ostavlja dubok trag na brak. U najvećem broju slučajeva nevjerstva u američkim brakovima, potrebne su godine terapije i truda oba supružnika kako bi se riješio problem.

"Čak i seks izvan braka koji se desi samo jednom i nikada više može paralizovati brak", naglasila je Druckerman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: