Glamur na dodjeli Oscara
0

Koja holivudska diva je imala najljepšu haljinu

Sarajevo-x.com
Michelle Williams
Dodjela Oscara po 84. put nije razočarala kada je u pitanju odabir toaleta dama koje su se pojavile na sinoćnoj pobjedi glumačkog talenta.

Sve glumice i gošće znaju da će tokom najglamuroznije noći Hollywooda biti ocjenjivane i njihove haljine, pa za pojavljivanje na crvenom tepihu vrše posebne pripreme.

Glumica Meryl Streep, koja je pobijedila u kategoriji za najbolju glumicu i po treći put odnijela kipić kući, pojavila se u zlatnoj Lanvin haljini i zasjenila mnoge mlađe kolegice.

Smjela pjevačica i glumica Jennifer Lopez je bila u haljini boje bisera sa dubokim izrezom i golim ramenima te je kao uvijek izmamila mnoge uzdahe svojom pojavom.

Glumica i model Mila Jovovich je izgledala prefinjeno u haljini koja je također bila biserne boje sa dodacima šljokica koje nisu skretale pažnju s njene ljepote.

Cameron Diaz je zasijala u bež haljini u kojoj je izgledala kao sirena. Oskarovka Gwyneth Paltrow je odabrala bijelu haljinu Toma Forda i još jednom pokazala zašto je proglašena damom Hollywooda prije nego je napunila 30 godina.

Stacy Keibler je na crvenom tepihu zasijala u toaleti boje zlata. Glumica Viola Davis je jedina izabrala zelenu haljinu Vere Wang, prenosi portal Oscar.