Reklamira donji veš
22

Kim Kardashian 64-godišnju zatvorenicu spasila doživotne kazne angažmanom u modi

L. K.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Kim Kardashian je odlučila da njenu novu liniju donjeg veša prva obuče i pokaže Alice Marie Johnson, 64-godišnjakinja koja je posljednjih 19 godina provela u zatvoru zbog manjeg incidenta s drogom.

Karadshian je lobirala na oslobađanje Marie Johnson, koja je prvobitno bila osuđena na doživotnu kaznu zbog manjeg prekršaja koji je počinila 1996. godine.

"Kardashian je sama tražila da mi pomogne, ja prije toga nisam znala ko je to. Ona je vodila rat za mene, borila se za moju slobodu!", rekla je Johnson, majka petero djece dodavši da zbog toga popularnu TV zvijezdu zove svojim ratnim anđelom.

Ispričala je kako je prije skoro dvije decenije otpuštena s posla, te ju je muž napustio, nakon čega je ostala živjeti sama s petero djece. Tada je počela sarađivati sa lokalnim dilerima prenoseći poruke od distributera do prodavača droge.

"Učestvovala sam u prodaji droge i pogriješila sam. Teško je vjerovati da sam odslužila skoro 20 godina zatvora radi jedne greške", rekla je Johnson.

Zaključila je kako sada mnogo više cijeni slobodu, te više obraća pažnju na sitne detalje koje prije nije pratila. Donje rublje koje reklamira u prodaji će biti dostupno od 10. septembra ove godine, pod nazivom "Skims".