Jednostavno i efektno
32

Kako suziti haljinu bez posjete krojaču: Sve što vam treba su narukvica i gumica za kosu

N. O.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Blogerica Sheryl Luke na svom Instagram profilu podijelila je trik kako u tren oka možete suziti preširoku haljinu bez odlaska krojaču, a za to su vam potrebni čvrsta narukvica i gumica za kosu.

Društvene mreže obiluju trikovima koji olakšavaju svakodnevni život, a posljednji u nizu pomoći će pri čestom problemu kod odijevanja.

Ukoliko vam je haljina preširoka, Instagram ima odgovor kako to riješiti.

Video objavljen na profilu blogerice Sheryl Luke pokazuje trik za sužavanje koji zahtijeva čvrstu narukvicu i gumicu za kosu.

Sheryl na snimku na sebi ima široku haljinu koju želiti suziti u predjelu struka. Dalje pokazuje kako na dio haljine iznad boka postavlja narukvicu koju zatim prekriva tkaninom, te veže gumicom.

Kada pusti da podignuti dio tkanine padne, ukazuje se nabrani dio koji ni ne sluti da je haljina nekad bila preširoka ili da nabori nisu dio originalnog dizajna.

Mnogi su u komentarima istaknuli da je trik genijalan, a sama autorica otkrila je da je haljina koju je kupila bila odgovarajuće veličine, ali preširoka u predjelu kukova te da je uspjela pronaći brzo rješenje bez odlaska krojaču.