Ambasadorica YSL Beaute
11

Kaia Gerber korača stopama majke Cindy Crawford, 17-godišnjakinja osvaja svijet mode

Klix.ba
Kaia Gerber (Foto: Instagram)
Foto: Instagram
Kćerka modne ikone 90-ih godina Cindy Crawford, 17-godišnja Kaia Gerber, vješto korača stopama majke i već je imenovana za ambasadoricu luksuzne modne kuće YSL Beaute.

Gerber je poprilično dugo u svijetu mode, s obzirom da još nije napunila ni 18 godina, a sve zahvaljujući majci koja joj je velika podrška.

Mlada ljepotica pojavila se u reklami za Young Versace kada je imala samo deset godina, a prvu naslovnicu magazina Vogue Paris dobila je već sa 14 godina. Poslije toga uslijedile su brojne druge naslovnice. Atraktivna Kaia do sada je bila i u kampanjama za Alexandera Wanga, Mochino, Miu Miu i Maryja Jacobsa.

Modnom pistom na New York Fashion Weeku prošetala se prošle godine, a nedavno je učestvovala i na Paris Fashion Weeku.

Gerber je kazala kako je veoma uzbuđena zbog angažmana za YSL Beaute.

"Nadam se kako ću biti u mogućnosti da kreiram pozitivnu sliku i pošaljem poruke koje inspirišu druge da se osjećaju sigurno u vezi s njihovim izgledom, da brinu o sebi i jednostavno budu ljubazni prema sebi", kazala je Gerber.

Njena prva kampanja bit će za ruž za usne Rouge Volupte Shine koji će biti predstavljen u januaru iduće godine. Nakon toga uslijedit će kampanja za maskaru Touche Eclat.