Modeli kao iz horor filmova
0

Jesu li u modi ćelave i bradate žene?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Njemački dizajner Patrick Mohr izabrao je zaista čudan način da proda svoju kolekciju odjeće. Međutim, njemu se svidjela ideja da tokom fashion weeka u Berlinu pistom prošetaju mršave, ćelave i bradate žene.

Osim skoro golih, bradatih dama, pistom su šetali i muškarci, također veoma čudnog izgleda i u nečemu što je nalikovalo ogromnim boksericama.

Nakon što je priredio pravi šok za prisutne, dizajner je nešto kasnije na pistu poslao manekenke koje su predstavile njegove prave kreacije za sezonu proljeće/ljeto 2011.

Inače, ovo nije prvi put da njemački dizajner priredi pravi show na pisti. Prošle godine njegovu kolekciju nazvanu "Put do pakla je popločan dobrim namjerama" predstavili su beskućnici, zajedno sa profesionalnim manekenima.

Također, u januaru ove godine njegovu kolekciju predstavili su preplanuli bodybuilderi i transvestiti sa silikonskim grudima koji su u rukama nosili bičeve.

Posljednjim showom pod nazivom "Jesmo li obrijani?" Mohr je htio pokazati da razlika između muškaraca i žena i nije toliko bitna.

Spomenimo i to da je Mohr svoju modnu kuću osnovao 2008. godine.