CFDA nagrade
17

Jennifer Lopez i lutka Barbie među dobitnicima modnog Oscara

Klix.ba
Jennifer Lopez (Foto: AFP)
Jennifer Lopez (Foto: AFP)
Dodjela najvažnije modne nagrade CFDA za 2019. godinu koja je poznata i kao modni Oscar održana je sinoć u Brooklyn muzeju u New Yorku, a na ružičastom tepihu zasjala su poznata lica Hollywooda i modne scene.

Najviše pažnje privukla je Jennifer Lopez koja je dobila nagradu za globalni utjecaj na modu. Za ovu priliku odjenula je narandžastu dolčevitu ukrašenu sa 43.000 kristala i raskošnu suknju s dugačkim šlepom s potpisom Ralpha Laurena. Prethodni dobitnici ove nagrade su Naomi Campbell, Beyoncé, Johnny Depp i Rihanna.

"Zavoljela sam modu još kao djevojčica. Dobiti nagradu na ovom događaju je poput sna", rekla je Lopez.

Bivša predsjednica CFDA-e Diana von Furstenberg rekla je kako Lopez koristi odjeću kao način izražavanja samopouzdanja i moći.

Odbor direktora CFDA je nagradu dodijelio i Mattelovoj lutki Barbie zbog njenog utjecaja na modu posljednjih 60 godina.

U kategoriji najbolji dizajner ženske odjeće nagradu je dobio Brandon Maxwell, dok je najboljim dizajnerom muške odjeće proglašen Rick Owens. Sestre Ashley Olsen i Mary Kate Olsen su peti put dobile nagradu za dizajnera modnih dodataka godine. Najboljom mladom dizajnerkom proglašena je Emily Adams, kreativna direktorica Bodea.

Mary Kate i Ashley Olsen (Foto: AFP)
Mary Kate i Ashley Olsen (Foto: AFP)

Posebna priznanja dobili su i Lynn Yaeger, Carine Roitfeld, Bob Mackie, Eileen Fisher i Sarah Burton.

Na ružičastom tepihu zasjala su poznata lica Hollywooda i modne scene, a najbolje odjevene predvodila su dobro poznata lica s lista najbolje odjevenih poput Olivie Palermo i Diane Kruger.