Brzo i lako šminkanje
1

Jednostavni make up savjeti za Noć vještica

Klix.ba
Foto: Desi Perkins
Foto: Desi Perkins
Kako se približava Noć vještica online prostorom kruži sve više fotografija i video klipova u kojima se savjetuje kako biste trebali izgledati tu noć. Irski lifestyle portal Evoke predstavlja pet krajnje jednostavnih savjeta kada je u pitanju šminkanje za Noć vještica.

Noć vještica je za nešto manje od dvije sedmice i mnogi ljudi širom svijeta već planiraju kako će izgledati tu noć. Ako vam nedostaje ideja i još uvijek nemate spremljen kostim i šminku, trebali biste ozbiljno početi razmišljati o tome.

Evoke vam predstavlja pet brzih i lakih make up savjeta koje možete isprobati 31. oktobra.

Jelen

Ovaj izgled je vrlo jednostavno postići i sve što vam je potrebno možete pronaći u svojoj torbici za šminku. Možete iskoristiti bronzer kako biste pravilno nijansirali izgled, a puderom u prahu možete napraviti bijele tačkice na obrazima. Ne zaboravite i slatke ukrase za kosu.

Vampir

Ova jednostavna make up verzija traži samo dvije stvari – tamnocrveni karmin i kontaktne leće u boji. Također, možete iskoristiti i boju kako biste na svom licu nacrtali lažnu krv kojom ćete svoj vampirski izgled podići na veći nivo.

Foto: Desi Perkins
Foto: Desi Perkins

Kineska lutka

Kako biste dobili ovakav izgled za Noć vještica, najprije dođite do svog svakodnevnog make up izgleda, a kasnije ga ukrasite s puno šljokica, karminom svijetlih nijansi, bež ili ružičastim puderom i sl. Također, olovkom možete pojačati rubove vaših usana kako biste stvorili uvjerljiv izgled lutke.

Sirena

Ovaj make up je malo kompleksnije postići. Upotreba plavih i zelenih tonova temelj je za dobijanje ovakvog izgleda. Nakon što ste stavili plavu ili zelenu boju na željene dijelove lica, postavite šupljikastu tkaninu preko obojenog područja i zatim nanesite baby puder. Možete dodati čak i šljokice.

Foto: Melissa Alatorre
Foto: Melissa Alatorre

Kleopatra

Sve što vam je potrebno za ovaj dan su zlatno sjenilo i eyeliner. Kreirajte izgled koristeći zlatno sjenilo, a zlatne šljokice možete dodati ako želite postići dodatni sjaj. Koristite eyeliner kako biste istaknuli oči. Obucite kostim i spremni ste za ludu noć.