GQ
0

Javier Bardem najbolje odjeveni muškarac

FENA
Javier Bardem (Foto: Reuters)
Javier Bardem (Foto: Reuters)
Javier Bardem proglašen je za najbolje odjevenog muškarca među poznatim svjetskim ličnostima i holivudskim zvijezdama u izboru britanskog izdanja muškog časopisa GQ.

"Španski glumac je pravi predstavnik diskretnog, svedenog stila i nije čudo što je privukao pažnju Penelope Cruz", prokomentarisao je list izgled 41-godišnje zvijezde, prenosi Reuters.

Među top deset najbolje odjevenih muškaraca u svijetu našli su se i miljenik tinejdžerki Zac Efron kao i holivudski srcolomac George Clooney.

Na drugom kraju skale, među najgore odjevenim, prva mjesta zauzeli su Mel Gibson i britanski modni dizajner Henry Holland. U ovu grupu dospjeli su i sin Willa Smita, Jaden, i frontmen grupe Guns N'Roses Axl Rose.

"Krajnje je vrijeme da Rose ostavi odjeću na novembarskoj kiši", piše u komentaru GQ, aludirajući na jedan od najvećih hitova američkog benda.

Kada je riječ o pripadnicima kraljevske porodice, list primjećuje da je britanski princ Harry postao najbolja "prilika" među muškarcima koji pretenduju na britanski tron nakon što je njegov stariji brat, princ William, objavio da će se oženiti na proljeće.

"On (Harry) se lijepo oblači u smislu da lijepo izgleda, iako je prilično nonšalantan u izboru odjeće", komentariše GQ odjevanje mladog princa koji je zauzeo peto mjesto u grupi najbolje odjevenih Britanaca, u kojoj su još i fudbalski as David Beckham i konzervativni premijer David Cameron.