Iz trgovina u BiH
28

Izdvojili smo pet kremastih rumenila koja će vašem licu podariti prirodan i blistav izgled

I. B.
Kremasta rumenila jedan su od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda (Foto: Instagram)
Kremasta rumenila jedan su od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda (Foto: Instagram)
Kremasta rumenila nisu nova kategorija šminke, no u posljednje vrijeme sve su popularniji proizvod, a tako je naročito zbog toga što koži daju prirodniji i blistaviji izgled. Izdvojili smo neka koja možete pronaći i u trgovinama u BiH.

Rumenilo je mnogim damama neizostavan dio kozmetičke torbice jer je to proizvod pomoću kojeg postižemo dozu svježine i besprijekornosti na svom licu.

Iako uglavnom preovladavaju rumenila u prahu, te ćete na policama drogerija pronaći veliki izbor ovakvih proizvoda, sada su sve popularnija i kremasta rumenila koja su zaslužna za prozračan izgled, kao i komponentu za postizanje prirodnog sjaja kože.

Mnoge dame čak, umjesto ovakvog rumenila, koriste ruževe za usne, koji se lagano razmazuju na licu, a trikove za njihovo nanošenje dijele i na TikToku, što je dodatno i povećalo popularnost ovog proizvoda.

@alexxandra.makeup How to achieve a facelift with blush ❌ vs✅ The difference blush placement makes is crazy!! I use the @rarebeauty blush! #makeuphack #howtoblush #makeuptutorial #blushhack #faceliftmakeup ♬ original sound - Alexandra Milek

Iako su rijetki na bh. policama, kremastih rumenila opet ima u ponudi, a izdvojili smo i nekoliko njih koje možete kupiti.

Max Factor Miracle Pure Cream

Max Factor tečno rumenilo će vam, odmah po nanošenju, pružiti blistav ten. Obogaćeno je hijaluronskom kiselinom te hidratizira i njeguje kožu, a lagana formula jednostavna je za nanošenje, dok osigurava dugotrajan završetak.

trend !t up Multi Stix

Višenamjensko rumenilo u stiku može se, zbog svog praktičnog pakovanja, osim po jagodicama, koristiti i kao sjena za oči, ali i sjaj za usne. Jednostavna formula obogaćena je rižom i perlicama silka koje hrane kožu i ostavljaju puderasti sjaj na licu.

Golden Rose Creamy Blush Stick

Golden Rose rumenilo u stiku dolazi u šest nijansi, a idealno je bez obzira hoćete li ga nanijeti na puder ili direktno na kožu. Kremastu formulu možete utapkati nježno prstima, dok ga lijepo možete razmazati i koristeći četku ili blender.

Naj Oleari Everyday Blush

Italijanski kozmetički brend koji se može pronaći u CM-u, također ima popularno kremasto rumenilo u svojoj ponudi. Lagana tekstura obogaćena je emolijentnim uljem avokada i puterom od manga koji se stapaju s kožom dajući vašem tenu svježi sjaj.

Nyx Sweet Cheeks

Nyxovo kremasto rumenilo dolazi s aplikatorom za jednostavno nanošenje. Njegova 100 posto veganska formula pruža prirodan završetak s laganim osjećajem na licu, a iako su boje intenzivne na koži će izgledati sasvim prirodno.

Inače, kako bi ste testirali koje rumenilo vam najbolje odgovara, ali i koliko je jedan ovakav proizvod pigmentiran, preporučuje se da ga, baš kao i puder, prethodno isprobate na ruci i po mogućnosti provjerite kako ono izgleda na prirodnom svjetlu. Ako boja bude jarka i bogata, onda je jasno da imate kvalitetan proizvod.