Moda i ljepota
149

Izabrane finalistice za Miss Earth BiH za 2014. godinu

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sinoć je održan finalni predizbor za Miss Earth BiH za 2014. godinu , na kojem se od 13 kandidatkinja koje su učestvovale, u nacionalno takmičenje plasiralo njih sedam.

Djevojke koje su osigurale svoje mjesto u takmičenju su: Alma Nuhanović, Almis Mesihović, Ajla Mrehić, Bogdana Trifković, Bojana Lazić, Amra Branković i Ana Šego.

Djevojke su se predstavile u tri izlaza. Prvi izlaz je bio u casual odjeći brendova Benetton i Sisley. Potom je uslijedio izlaz u kupaćim kostimima slovenačkog brenda Nancy Beachwear. A treći izlaz je bio u večernjim haljinama modnopg kreatora Duška Oraščanina iz Banje Luke.

Program su upotpunili Neno Murić, Berin Buturović, Eky Man sa plesnom skupinom Romantik, te djeca iz skole manekena Free Models. Nakon izbora, svi prisutni su se zajedno zabavili na after partyju u restoranu Đulagin dvor.

"Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Prezadovoljni smo urađenim. Tim ljudi koji je radio na projektu je itekako zadovoljan, a najvažnije od svega je da je i publika zadovoljna. Studio 1, objekat u kome se izbor održao, bio je prepun do posljednjeg mjesta. Sa ponosom možemo istaći da je ovo kulturna manifestacija koja je nedostajala glavnom gradu BiH", rekao je Drago Gavranović, vlasnik licence izbora za Miss Earth BiH.

"Na prvom predizoboru u Banjoj Luci, izabrali smo pet djevojaka za nacionalno takmičenje. Sinoć smo izabrali 7 djevojaka. Dakle njih 12 su zvanično finalistice izbora za Miss Earth BiH za 2014. godinu. Nacionalno takmičenje počinje od aprila, sa prvim ocjenjivačkim susretom Talk showom. Nakon toga, svakog mjeseca ćemo imati određene aktivnosti i ocjenjivačke susrete", kazala je Emina Slijepčević, PR Miss Earth BiH.