Moda i ljepota
286

Aminka Sivac i Bojana Lazić pobjednice talent i fashion showa izbora za Miss Earth BiH

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Izbor za Miss planete Zemlje BiH je održan proteklog vikenda u sklopu manifestacije Beauty weekend. Na ovom takmičenju se predstavilo 12 djevojaka iz BiH, a takmičile su se u dvije kategorije.

Bh. ljepotice su se predstavile kroz pjevanje, imitiranje, te kroz izvođenje različitih vrsta plesova, a posebnu pažnju su izazvale šetajući pistom u revijama Benettona i Guessa. Ovih dana je sve u znaku Svjetskog prvenstva koje se dešava u zemlji sambe, pa su djevojke zaplesale na koreografiju Eme Golijanin.

Najveće simpatije žirija i publike u talent showu osvojila je Aminka Sivac, a u fashion showu Bojana Lazić.

"Ovo je najvažnija manifestacija u okviru izbora za Miss Planete Zemlje, jer djevojakama donosi najviše bodova. Imale su vremena da se pripreme i pokažu svoj talenat. Upravo taj talent show je zaštitni znak našeg izbora. Naš moto je 'Ljepota sa svrhom', stoga su djevojke pokazale da nije samo bitna ljepota izvana, već i ono što nosimo u sebi", kazao je Drago Gavranovič, vlasnik licence izbora Miss Earth BiH.

Emina Slijepčević PR Miss Earth BiH je izjavila da je ovaj izbor jedinstvena prilika za sve djevojke, ali i mogućnost da vide kako izgleda učestvovati na jednom ovakvom takmičenju.

"Večeras su prisutni mogli vidjeti zaista pravi show, spoj ljepote, mladosti i glamura na jednom mjestu. Organizovan je odličan spektakl, a još veći možete očekivati krajem mjeseca septembra, kada ćemo saznati ime nasljednice Vere Krnete. Također želim napomenuti da će za nekoliko dana na našoj oficijlnoj stranici www.missearthbih.com, biti otvorena online prijava za narednu godinu, a prvi kastinzi su planirani za kraj mjeseca augusta ili početak septembra", izjavila je Slijepčević.

Goste su zabaljvali Al Dino, Nešad Selman, Amel Čurić i članovi plesnog kluba Romantik.