{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Isidora Borovčanin: San mi se ostvario, predstavljat ću BiH u najboljem svjetlu

22.9.2014. u 21:22
165
173
Isidora Borovčanin: San mi se ostvario, predstavljat ću BiH u najboljem svjetlu
165
"Veoma sam uzbuđena i u prvim satima sa krunom Miss BiH pokušavam da sredim utiske. Izuzetno je ugodno ponijeti zaredom tri titule, Miss Jahorine, Miss RS-a i Miss BiH u nepunih osam mjeseci. Ispunio se jedan moj san koji je vjerovatno san i potajna želja svih djevojčica i djevojaka, ali moram priznati da pobjedu nisam očekivala", rekla je za Klix.ba Isidora Borovčanin, 18-godišnja djevojka sa Pala koja je sinoć ponijela krunu Miss BiH.
Isidora je izabrana na 19. po redu izboru Miss BiH za Miss svijeta koji je održan u kongresnoj sali Hotela Terme na Ilidži u Sarajevu. Od 26 učesnica, u selekciju je prošlo 13 djevojaka koje su se borile za titulu Miss BiH, a Isidora je kazala da je to bilo takmičenje u jakoj konkurenciji na kojem se nije ocjenjivao samo fizički izgled, nego i ostale vrline i kvaliteti djevojaka.

"Zahvaljujući angažmanu u modnoj agenciji ABC models ušla sam u svijet mode, a uz konsultacije nadležnih sam se prijavila i došla do pozicije na kojoj sam sada. Manekenstvom se bavim godinu dana, i namjeravam ostati u svijetu mode", ispričala nam je aktuelna Miss BiH.

Isidora Borovčanin studira Opštu književnost i teatrologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Dugo godina je trenirala odbojku i igrala za ekipu Jahorine.

Na kraju razgovora se osvrnula na pripreme u Neumu, gdje su djevojke bile 10 dana.

"Pripreme su protekle sa mnogo rada na koreografijama, vježbanja i usavršavanja sebe kao ličnosti. Svi smo se trudili da izbor za Miss BiH bude jedan respektabilan show. Bili smo smješteni u divnom hotelu Grand. Svih 26 djevojaka su se veoma lijepo slagale, stekli smo prijateljstva koja će, nadam se, trajati još dugo", rekla nam je najljepša djevojka u BiH koja uskoro treba početi sa pripremama za predstavljanje BiH na svjetskom takmičenju ljepote.

"U ovom trenutku moju pažnju zaokupljaju čestitke, dobre i pozitivne poruke koje pristižu iz časa u čas. Nisam razmišljala o takmičenju u Londonu koje se održava 14. decembra, ali mogu da obećam da ću raditi na sebi do tada i truditi se da svoju zemlju predstavim u najboljem mogućem svjetlu", zaključila je Isidora Borovčanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: