U fokusu i njena obuća
7

Irina Shayk je prekršila "sva pravila" na Met Gali, posebno iznenadila odabirom za afterparty

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Irina Shayk iznenadila je mnoge svojim odabirom odjeće za Met Galu, a posebno afterparty na kojem je prekršila "kardinalno" pravilo Karla Lagerfelda čiji je rad bio tema večeri.

Manekenka se na stepenicama Metropolitan muzeja u New Yorku pojavila u bijeloj haljini koju je dizajnirao Yohji Yamamoto. Haljina je imala uvrnuti detalj na jednoj strani struka te uvrnute naramenice.

Ono čime je iznenadila prisutne jeste odabir obuće, a na nogama je imala jednostavne baletanke u boji slonovače dok je cijeli izgled upotpunila slojevitim dijamantnim ogrlicama.

Dok baletanke svakako nisu bile očekivane njen izgled za afterparty bio je posebno iznenađenje. Naime, ruska manekenka zamijenila glamurozno izdanje s crvenog tepiha za bijelu majicu bez rukava i svijetlosivu trenerku - komad koji je pokojni modni dizajner Karl Lagerfeld prezirao.

"Trenerke su znak poraza. Izgubili ste kontrolu nad svojim životom, pa ste kupili trenerke", napisao je pokojni dizajner u svojoj knjizi "Svijet prema Karlu", objavljenoj 2013. godine.

Na Instagramu je uz fotografije prije odlaska na after poručila: "Na putu da prekršim sva pravila".

Shayk nije potpuno odustala od glamura na afterpartyju te je nosila istu Ana Khouri ogrlicu koju je imala na crvenom tepihu, a ravne baletanke je zamijenila Timberland čizmama na štikle. Nosila je i kestenjastu Alpha Industries MA-1 bomber jaknu.