{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ines Jovanović zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

16.3.2014. u 15:27
126
38
Ines Jovanović zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo
126
U organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i Beiersdorf d.o.o. u periodu od 29. do 31. marta održat će se 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo u Domu Oružanih snaga BiH.


Udruženi u zajedničkom cilju promocije estetike, mode i podrške mladima, Nivea BH Fashion Week Sarajevo je nezaobilazno mjesto za dizajnere i za sve one koji žive modu. Cilj projekta je u osiguranju kreativno-poslovnog razvoja i medijske promocije novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca dok se afirmiranim kreatorima daje podrška u nastavku njihovog rada.

Na samom početku karijere, za zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo izabrana je Ines Jovanović, koja ima sofisticirani izgled i nevjerovatnu harizmu. Na promotivnim fotografijama koje je uradio Aleksandar Arsenović, Ines nosi kreaciju modne dizajnerice Svjetlane Prole. Ines je oduševljena ovim iskustvom koje predstavlja ozbiljnu preporuku za njenu buduću karijeru u svijetu modelinga.

“Uživala sam na snimanju, nedaleko od grada Banja Luka, za kampanju 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Sve mi se svidjelo, atmosfera na snimanju je bila odlična. Nije bilo teško raditi, i sigurna sam da slike neće proći nezapaženo. Inače, prve korake manekenstva sam stekla u Profesionalnoj školi za manekene i fotomodele za djecu i omladinu UMBIH. Tada sam imala osam godina. Nakon što sam dobila prvu diplomu, snimila sam svoj prvi modni book i uslijedile su mnogobrojne revije za djecu i omladinu. Radila sam zaista modne revije u mnogobrojnim gradovima, dok nisam odrasla i sazrela za učešće na modnim revijama za odrasle. S 15 godina nastavila sam karijeru modela u modnoj agenciji Abc Models", istakla je Ines.

Ovogodišnja kampanja joj je peta po redu, a prethodno je radila kampanje za modne dizajnere kao što su Amina Hasanbegović iz Srbije, Blanka Zgonjanin i Senada Brković iz BiH, te Andrea Zvono Dizajn iz Hrvatske.

"Sarađivala sam s koreografkinjom Suzanom Slivom iz Zagreba, te sam bila angažirana na mnogobrojnim revijama širom BiH kao i na BH sedmici mode u gradovima Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Tuzla. Sve to za mene predstavlja jedan novi izazov i zadovoljstvo jer kreativnost i pozitivna energija kojom sam okružena članovima modne agencije Abc Models jednostavno prelaze i na mene. Naravno da sam počastvovana da su čelni ljudi iz Nivea upravo odabrali mene za zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a zahvalnost za odličan izgled kampanje svakako dugujemo profesionalnoj ekipi na čelu sa modnom dizajnericom Svjetlanom Prole i fotografom Aleksandrom Arsenovićem", rekla je Jovanović.

Modna dizajnerica Svjetlana Prole je objasnila da kompletan izgled kampanje 32. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo opisuje njenu kolekciju za predstojeću sezonu proljeće/ljeto 2014, koja će tad biti zvanično i predstavljena.

"Kolekcija akcentuje ženstven, sofisticiran i prirodan izgled žene koji se uklapa u moje konceptualno viđenje mode", kazala je Prole.

Od svojih početaka do danas, BH Fashion Week Sarajevo je na državnu kulturnu i modnu scenu lansirao jako veliki broj danas afirmiranih modnih dizajnera i neafirmiranih mladih dizajnera, a odličnom organizacijom i visokim produkcijskim standardima uspio privući više hiljada posjetitelja čime je zauzeo prvo mjesto na društvenoj ljestvici događanja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju za javnost ove manifestacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: