Moda i ljepota
0

I muškarci često lažiraju orgazam

Sarajevo-x.com
Prema rezultatima ankete koju je sproveo jedan od najpopluarnijih online servisa za traženje partnera Lavalife.com, od ukupno 9.100 ispitanika muškog spola gotovo njih polovina (48%) su lažirali orgazam tokom seksualnog odnosa.

"Kada je riječ o lažiranju orgazma, ljudi odmah pretpostave da to samo žene rade", izjavila je Ambrose Diaz, jedna od urednica rubrike Lavalife Magazine u okviru koje je nedavno istraživana ova zanimljiva tema. "Naše istraživanje je dokazalo da pored velikog broja žena koje se pretvaraju da doživljavaju orgazam, postoji i značajan broj muškaraca koji to čine."

Ono što sviju zanima jeste kako to muškarcima uopšte uspijeva. "Upotreba kondoma svakako olakšava stvari. Prema našoj anketi muškarci koji su odglumili orgazam bez kondoma rekli su svojim partnerima da jednostavno nisu puno ejakulirali."

Prema mišljenju Diazove, razlozi zbog kojih muškarci lažiraju orgazam nisu ništa drugačiji od ženskih razloga. To može biti izmorenost, trenutna nezainteresiranost i slično. Muškarci koji ponekad ne mogu doživjeti orgazam se boje da više nikada neće moći ejakulirati ili da jednostavno ne postoji dovoljna emocionalna povezanost sa partnerom.

U poređenju sa ispitanicima muškog spola, od 6.350 anketiranih žena njih 82% je priznalo da su barem jednom odglumile orgazam.

Lavalife je najpopularniji online servis za traženje partnera u Kanadi, a nalazi se i na listi deset svjetskih najpopularnijih online servisa ovog tipa.