Vodila ceremoniju
53

Helena Vuković na dodjeli Srca Sarajeva zablistala u kreaciji bh. dizajnerice Belme Tvico

N. C.
Helena Vuković (Foto: I. L./Klix.ba)
Helena Vuković (Foto: I. L./Klix.ba)
Bh. glumica Helena Vuković sinoć je vodila svečanu ceremoniju dodjele nagrada Srca Sarajeva na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Mlada glumica sinoć je zablistala u kreaciji bh. dizajnerice Belme Tvico. Ona je odjenula ljubičastu haljinu iz Twilight linije koja je dobila ime po njihovom sezonskom printu. Ova haljina odiše elegancijom, a kroj ističe ramena i dekolte.

Široj javnosti mlada glumica postala je poznata ulogom Lane u filmu "Deset u pola" Danisa Tanovića, a ostvarila je i epizodne uloge u seriji "Kotlina". Također, glumila je i u filmu "Sevap" u kojem je tumačila lik Zejnebe Hardage. Sarađivala je i s istaknutim bh. reditejima na predstavama "Kralj Tvrtko", "To nikad nigdje nije bilo", "Gazi Husrev-beže ili: Bukagije" itd.

Helena Vuković na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta (Foto: Instagram)
Helena Vuković na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta (Foto: Instagram)

Sinoć je završeno je 29. izdanje Sarajevo Film Festivala, a na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu Sarajevo dodijeljene su nagrade Srce Sarajeva. "Kos, kos, kupina" je proglašen najboljim igranim filmom.

Nagrade Srce Sarajeva uručene su i najboljim režiserima i režiserkama, glumcima i glumicama te ekipama dugometražnih igranih, dokumentarnih, studentskih i kratkih filmova.

Podsjećamo, Helena je prošle godine bila voditeljica svečane ceremonije otvaranja 28. Sarajevo Film Festivala.