Moda i ljepota
0

Haad otvara 27. Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
''Fashion is still alive'' zasigurno je opravdan moto pod kojim bh. dizajner Adnan Hajrulahovic Haad predstavlja svoju novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2011/2012. Svojom revijom Haad će otvoriti 27. Nivea BH Fashion Week Sarajevo u četvrtak 10. novembra u Domu oružanih snaga u 20:00 sati.

Samosvjesna žena, spremna na promjene i vlastitu osobnost kao alternativu trendovima je ono što Haad kroz svoju novu kolekciju propagira. Trendovi su prolazni, a stil za one dame koje ga spoznaju i izgrade je univerzalno iskustvo koje traje. Snaga ženstvenosti skrivena u naoko krutim tkaninama i raskoš minimalističkih formi definisali su Haadovu kolekciju. Snaga žene je univerzalna poruka ovog stvaraoca.

''Svaka nova kolekcija i nova revija za moj tim i moju malenkost predstavlja radost i izazov, radost stvaranja i trenutak kada javnost ima mogućnost vidjeti naš rad. Iz sezone u sezonu trudimo se pokazati da i BH proizvod vrijedi i da kao takav zaslužuje ozbiljnu pažnju i daje povjerenje. Kolekcija koju prezentiramo na 27-i Nivea BH Fashion Week Sarajevo

je samo još jedna potvrda da BH dizajneri mogu pratiti svjetske tendencije.'', rekao je Haad

Make Up na Haadovoj reviji potpisuju Edita Hajrulahović i Pupa, frizure Enisa Raončić i frizerski salon En Style, muziku za reviju Mario Zlatinić, a salon obuće Gema će pokazati i svoje nove modele obuće u sklopu Haadove revije.

Mašta i kreativnost naših domaćih, ali i gostujućih dizajnera bit će predstavljena sarajevskoj publici od 10.11. do 13.11.2011. godine. Modne revije će se održavati u Domu oružanih snaga Sarajevo od 20:00 sati.

Ljubiteljima mode će se 10.11. predstaviti i naša renomirana modna dizajnerica Dragica

Gudeljević, Etno radionica Breza, Nerzz Bešlagić te dvije VIP gošće, dizajnerice iz Hrvatske, Andrea Bistričić i Maja Merlić.

Dragica Gudeljević je već poznato ime na modnoj sceni BiH, te se uz njeno ime vežu originalnost i unikatnost. Kolekcija kojom će se predstaviti na ovosezonskom Nivea BH FW SA neće previše odstupati od onoga na šta smo navikli od ove dizajnerice. Posjetioci će imati priliku vidjeti unikatnu kolekciju rađenu od prirodnih materijala i originalnog kroja. Svi modeli su ručno slikani kistom i bojama za svilu i tekstil. Svaki model ima svoju priču

umotanu u šarolike unikatne motive. Kolekcija predstavlja izraz poimanja vanjskog svijeta i u njoj će sebe naći osobe izgrađene individualnosti.

Firma Nerzz Bešlagić d.o.o Visoko i brand Nerzz su rezultat dugogodišnje tradicije izrade odijevnih predmeta od kože i krzna. Za kreacije i dizajn je zaslužan kompletan tim Nerzz, a njihova modna filozofija je kvalitet i nosivost modela. Svi modeli su modernog dizajna, praktični i udobni za nošenje. U kolekciji su modeli koji su namijenjeni mladima i osobama zrelije dobi.

Za make up i frizuru se brine oficijelni partner za estetsku pripremu manekena za 27.

Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a to je frizersko-kozmetički centar Touch čiji je slogan ''ljepota dostupna svima'', a njihova misija je radost za svakog klijenta. Styling modne revije Nerzz potpisuje Aleksandra Lovrić, a za modne dodatke poput torbi, nakita, dodataka za zimu, šešira, kapa, rukavica, dodataka za kosu, remena, kišobrana i sl. zaslužan je brand Accessorize.

Kada se tradicija spoji s modernim, nastane Etno eko-revija koja će se održati također 10.11. u Domu oružanih snaga u Sarajevu. Etno radionica Breza će predstaviti svoj rad i pokazati potpuno nosive modele odjeće prožete etno motivima.

Posljednja revija 10.11. 2011. godine je revija koju potpisuje Andrea Bistričić, dizajnerica iz Hrvatske. Kolekcija Dioralop jesen/zima 2011./2012. u saradnji s Majom Merlić je kolekcija inspirirana polaroid fotografijom koja je nastala namjernim razlijevanjem hemikalija i njenim izlaganjem različitim temperaturama pri čemu ona poprima različite boje, od čega

su i nastali printovi. Kombiniranjem viskoznog jerseya, pamučnog kepera, šifona, vune i eko kože dobiva se kolaž koji se nadovezuje na same printove.

Za više informacija o događaju, programu revija, kao i za ostale zanimljivosti pratite službenu internet-stranicu www.bhfashionweek.com.