|

Uz kreacije Plamenke Stojić završen 27. Nivea BH Fashion Week

Uz kreacije Plamenke Stojić završen 27. Nivea BH Fashion Week
0
S
Sarajevo-x.com
17.11.2011. u 09:43
11
komentara
0

dijeljenja
1/11 Kolekcija Carmen Line
2/11 Kolekcija Carmen Line
3/11 Kolekcija Carmen Line
4/11 Kolekcija Carmen Line
5/11 Kolekcija Istoka Bratića
6/11 Kolekcija Istoka Bratića
7/11 Kolekcija Istoka Bratića
8/11 Kolekcija Istoka Bratića
9/11 Kolekcija Biance Popp
10/11 Kolekcija Biance Popp
11/11 Kolekcija Biance Popp
Još jedan, 27. po redu, Nivea BH Fashion Week, koji je održan u Sarajevu od 10. do 13. novembra, ostavio je trag na sve ljubitelje mode i pokazao da je BiH puna kreativnih ljudi.
Sarajevsku Sedmicu mode zatvorili su Plamenka Stojić i modna kuća Carmen Line, koja je, prema ocjeni mnogih, jedna od naših najznačajnijih modnih dizajnera.

Carmen Line kolekcija je inspirisana savremenom damom koja u svakom trenutku treba biti atraktivna, moderna, elegantna, ali i romantična. Pored zavodljivih crno-bijelih odijevnih kombinacija, ono što posebno karakteriše ovu kolekciju jesu kreacije intenzivnih boja, koje će u ovim jesenjim danima unijeti radost i toplinu damama koje ih nose.

Modni trend ove sezone jeste silueta naglašenog struka i ženstvenost figure pa tako Carmen Line preporučuje pripijene haljine, uske suknje do koljena, odijela sa pantalonama ravnog kroja i uskim blejzerima, kapute koji obavezno naglašavaju struk, kao i trench coat koji je i dalje apsolutni ''must have''.

Kada su u pitanju večernje odijevne kombinacije, Carmen Line preporučuje koktel haljine sa elementima alta mode izrađene od tkanina sa visokim sjajem ili u kombinaciji sjaj-mat i čipka. I za kraj, Carmen Line je predstavio visoku modu sa snažnim elementom avangarde, luksuzne unikatne haljine namijenjene za posebne prilike.

Ako ste pomislili kako nema romantičnih haljina i da je u trendu strog kroj jakih žena, varate se. Kolekcija Biance Popp, specijalne gošće iz Rumunije, govori o zaljubljenosti. Žene su razigrane kada se zaljube. Riječ je o slatkišima, balonima, leptirima i o plavom nebu s dozom vanile, riječ je o stvarima koje se obično zanemaruju zbog ozbiljne i sive stvarnosti.

Nova kolekcija haute couture Istoka Bratića pod nazivom A la recherche du temps perdu, što u prijevodu znači Potraga za izgubljenim vremenom, inspirirana je tradicionalnom francuskom visokom modom i genioznim opusom francukog dizajnera YSL. U kolekciji preovladava crna boja, koja je uvjek dominantna u Istokovim kolekcijama.

Posljednje večeri 27. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo, održana je revija modnog brenda I Love Fashion. Lider na modnom medijskom nebu, Fashion TV, plasirao je prije dvije godine svoju kolekciju odjeće I Love Fashion i Accessories sa prepoznatljivim kristalnim slovom F i do danas ima prodaju u preko 100 robnih kuća i prodavnica.

"Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija ABC Models Sarajevo kao organizator najprestižnije domaće modne manifestacije, su se potrudili da kroz program BH sedmice mode prezentiraju kvalitetne učesnike na domaćem modnom tržištu – domaće modne kuće i dizajnere, reprezentativne inozemne brendove, samostalne autore, kao i mlade dizajnere. Nivea BH Fashion Week Sarajevo dokazao je ponovo da je najpopularnija modna manifestacija kojoj je svoje povjerenje ukazao i medijski partner, kanal Fashion TV, čije progame svakodnevno prati 250 miliona gledalaca širom svijeta", zaključuju organizatori Sedmice mode.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...