Moda i ljepota
0

Uz kreacije Plamenke Stojić završen 27. Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
Kolekcija Carmen Line
Još jedan, 27. po redu, Nivea BH Fashion Week, koji je održan u Sarajevu od 10. do 13. novembra, ostavio je trag na sve ljubitelje mode i pokazao da je BiH puna kreativnih ljudi.

Sarajevsku Sedmicu mode zatvorili su Plamenka Stojić i modna kuća Carmen Line, koja je, prema ocjeni mnogih, jedna od naših najznačajnijih modnih dizajnera.

Carmen Line kolekcija je inspirisana savremenom damom koja u svakom trenutku treba biti atraktivna, moderna, elegantna, ali i romantična. Pored zavodljivih crno-bijelih odijevnih kombinacija, ono što posebno karakteriše ovu kolekciju jesu kreacije intenzivnih boja, koje će u ovim jesenjim danima unijeti radost i toplinu damama koje ih nose.

Modni trend ove sezone jeste silueta naglašenog struka i ženstvenost figure pa tako Carmen Line preporučuje pripijene haljine, uske suknje do koljena, odijela sa pantalonama ravnog kroja i uskim blejzerima, kapute koji obavezno naglašavaju struk, kao i trench coat koji je i dalje apsolutni ''must have''.

Kada su u pitanju večernje odijevne kombinacije, Carmen Line preporučuje koktel haljine sa elementima alta mode izrađene od tkanina sa visokim sjajem ili u kombinaciji sjaj-mat i čipka. I za kraj, Carmen Line je predstavio visoku modu sa snažnim elementom avangarde, luksuzne unikatne haljine namijenjene za posebne prilike.

Ako ste pomislili kako nema romantičnih haljina i da je u trendu strog kroj jakih žena, varate se. Kolekcija Biance Popp, specijalne gošće iz Rumunije, govori o zaljubljenosti. Žene su razigrane kada se zaljube. Riječ je o slatkišima, balonima, leptirima i o plavom nebu s dozom vanile, riječ je o stvarima koje se obično zanemaruju zbog ozbiljne i sive stvarnosti.

Nova kolekcija haute couture Istoka Bratića pod nazivom A la recherche du temps perdu, što u prijevodu znači Potraga za izgubljenim vremenom, inspirirana je tradicionalnom francuskom visokom modom i genioznim opusom francukog dizajnera YSL. U kolekciji preovladava crna boja, koja je uvjek dominantna u Istokovim kolekcijama.

Posljednje večeri 27. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo, održana je revija modnog brenda I Love Fashion. Lider na modnom medijskom nebu, Fashion TV, plasirao je prije dvije godine svoju kolekciju odjeće I Love Fashion i Accessories sa prepoznatljivim kristalnim slovom F i do danas ima prodaju u preko 100 robnih kuća i prodavnica.

"Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija ABC Models Sarajevo kao organizator najprestižnije domaće modne manifestacije, su se potrudili da kroz program BH sedmice mode prezentiraju kvalitetne učesnike na domaćem modnom tržištu – domaće modne kuće i dizajnere, reprezentativne inozemne brendove, samostalne autore, kao i mlade dizajnere. Nivea BH Fashion Week Sarajevo dokazao je ponovo da je najpopularnija modna manifestacija kojoj je svoje povjerenje ukazao i medijski partner, kanal Fashion TV, čije progame svakodnevno prati 250 miliona gledalaca širom svijeta", zaključuju organizatori Sedmice mode.