Saradnja sa manga umjetnikom
7

Guccijevu novu kolekciju promoviraju strip junaci

Klix.ba
Modni kuća Gucci odlučila je na dosada neuobičajen način promovisati svoju novu kolekciju odjeće za sezonu proljeće/ljeto 2013. godine.

Gucci je zatražio usluge manga umjetnika Hirohikoa Arakija, koji će za ovu modnu kuću nacrtati posebne stripove za izloge širom svijeta.

Strip nosi naziv "Jolyne, Fligh High With Gucci" i priča je o studentici Jolyne Cujoh, koja ulazi u nadrealističnu avanturu nakon što naslijedi kolekciju odjeće svoje majke s potpisom ovog modnog brenda. Cijeli strip će odlikovati raskošna paleta boja s dominacijom već prepoznatljivih Guccijevih uzoraka.

Frida Giannini, kreativna direktorica Guccija, je kazala da joj je bez sumnje ovo bila jedna od najugodnijih saradnji otkako se bavi modom. Kazala je da će radovi japanskog umjetnika odvesti mnoge njihove kupce u svijet mašte.

"Likovi koje je Hirohiko nacrtao na tako nevjerovatan način nose moje kreacije. On je kombinirao energiju i senzualnost, ti likovi nose moje kreacije na zabavan i uvjerljiv način.

Stipovi se nalaze u više od 70 prodavnica širom svijeta i tu će ostati do sredine februara. Bit će objavljeni i na Guccijevoj Facebook stranici.