Modna dešavanja
4

Giorgio Armani umjesto Pariza izabrao Milano za narednu destinaciju

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Slavni dizajner Giorgio Armani odlučio je svoju kuću visoke mode iz Pariza, gdje je od 2005. godine, premjestiti u Milano. Tamo će u narednom periodu predstavljati svoje nove kolekcije u sjedištu firme u Palati Orsini.

Predstavljanje nove kolekcije će biti u skladu s pandemijom koronavirusa u svijetu i ona neće biti sezonska, već kolekcija za zimu i ljeto, piše Fashion Network.

Modna kuća Armani obavještava da će usluge kreiranja modela učiniti dostupnim kupcima, da će oni moći učestvovati u predlaganju izmjene velikog broja modela, sadašnjih i onih iz prethodnih kolekcija, te da će moći da biraju materijale i zahtijevaju promjene u kroju.

Ove promjene su u skladu s odlukom kuće Armani od prije mjesec u kojima se navodi da više ne proizvode kolekcije koje će biti u stilu "iskoristi i baci", već da će svoju ponudu uskladiti s novom situacijom.

Dizajner je već otkrio da će muške i ženske kolekcije Giorgio Armani i Emporio Armani biti predstavljene u septembru također u Milanu.

Prije mjesec je Armani skrenuo pažnju na potrebu da se modni sistem uspori i uskladi sa sezonama te najavio da će svoje kolekcije "ready to wear" ostaviti u trgovinama barem do početka septembra, što je prema njegovim riječima prirodno.