Uz pomoć prehrane
42

Georgia Gibbs otkrila kako se riješiti akni na prirodan način

Klix.ba
Model Georgia Gibbs koja je potrošila više od 8 hiljada funti kako bi pokušala izliječiti agresivne akne napokon je riješila problem, kroz svoju prehranu.

Ona je na svom Instagram profilu pokazala kako se ten mijenjao od septembra 2018. godine do januara 2019. godine, piše The Sun.

"Nervozna sam što ću ovo podijeliti s vama. Prije nekoliko mjeseci odbila sam videopoziv od svoje mame i nisam htjela izlaziti iz kuće jer me bilo strah da će me neko pitati što mi se dogodilo s licem. Ali znam da postoji mnogo vas koji gledate savršene fotografije na Instagramu. Treba da znate da modeli nisu savršeni, jedino što je savršeno je Instagram pun filtera. Kada imaš akne, teško ih je vidjeti preko njih, ali ovo iskustvo me naučilo da cijenim puno više toga od svoje kože i na tome sam zahvalna", napisala je Georgia.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

U videozapisu na YouTubeu, Georgia je objasnila kako joj je kao tinejdžerki dijagnosticiran hronični umor . Ona je tada morala na operaciju i dobila je jako lošu infekciju koja je trajala pet mjeseci, otprilike u isto vrijeme kada je član njene porodice bio ozbiljno bolestan.

"Moja bolest je bila posljedica mog mentalnog zdravlja", objasnila je u svom videu.

Zbog toga je patila od lošeg zdravlja crijeva i Demodex grinja za koje su joj ljekari prepisali šest antibiotika.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Grinje mogu uzrokovati neke od najagresivnijih akni koje ste ikada vidjeli u životu koje svrbe i bole", rekla je georgina i dodala da je potrošila oko 8 hiljada funti kako bi pronašla lijek, ali joj ništa od toga nije pomoglo.

Koža je i dalje izgledala loše, a ona se osjećala depresivno. Zbog toga je odlučila potražiti alternativnu metodu liječenja.

"Morala sam iz prehrane izbaciti žitarice, konzervanse, kofein, šećer i fruktozu kako bi vratila podlogu crijevima. Ujutro bih pila smoothie od špinata, kelja, celera, krastavca, korijandera, bademovog mlijeka, gastrointestinalnog praha i proteina na bazi kolagena. Za ručak bih jela avokado, jaja i zeleno povrće, a za večeru veliku salatu s jabukovim sirćetom i supu", rekla je.

Dodala je da je slijedila ovaj režim tri mjeseca, te da je dosljednost zapravo ključna. Kazala je i kako se njeno mentalno zdravlje poboljšalo nakon što je promijenila dijetu.