Christian Dior u Parizu
0

Galliano predstavio kolekciju inspirisanu mornarima

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Britanski dizajner John Galliano isplovio je na rajske otoke Južnog mora veselom kolekcijom za proljeće/ljeto 2011. za francusku modnu kuću Christian Dior na Paris Fashion Weeku.

Materijalima sa uzorcima palminog drveta, mornarskim kapama i hlačama, nautičkim jaknicama i sarong haljinama Galliano je osmislio vrlo nosivu odjeću prožetu tropskim bojama i zanimljivim dodacima.

Na premijeri novih Diorovih modela zabilježena je i velika gužva među paparazzima kad je stigla Kate Moss, britanski supermodel. Nju su morali štititi brojni tjelohranitelji dok se probijala do svog sjedišta u prvom redu. Djevojke na pisti posmatrala je u društvu Sidneya Toledana, predsjednika i izvršnog direktora modne kuće Dior.

Ipak, da se vratimo kolekciji. Mješavina raznolikih mornarskih tema ogledala se i u izgledu scene, na koju su bili postavljeni drveni stubovi, konopci i lanci.

Modeli u stilu pin-up djevojaka iz 50-ih godina prošlog stoljeća šetali su u prslucima, hula haljinama, resama i sa svjetlo crvenim ružom na usnama. Ipak, njihove visoke potpetice ukazivale su na to da bi teško mogle hodati po daskama.

Predstavljene su i narandžaste, ružičaste i šokantno roze večernje haljine ukrašene perjem, perlicama, sedefom i školjkicama, sa naglašenim buntovničkim stavom.

Na kraju je i sam Galliano izašao da pozdravi prisutne odjeven kao kapetan.