Isild Le Besco
41

Francuska glumica haljinom dubokog dekoltea privlačila poglede na crvenom tepihu

N. O.
Isild Le Besco na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala (Foto: I. L./Klix.ba)
Isild Le Besco na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala (Foto: I. L./Klix.ba)
Sinoć je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana specijalna projekcija filma "Brothers", a rediteljica Isild Le Besco koja također glumi u ovom ostvarenju privlačila je poglede na crvenom tepihu svojom odjevnom kombinacijom.

Le Besco se na Festivalskom trgu pojavila u dugoj haljini koja je bila "sastavljena" iz dva dijela - duge pripijene suknje u nježnoj nijansi bež boje i krem bijelom topu.

Gornji dio haljine bio je prilično otvoren te je glumica tako istaknula svoj dekolte. Ovaj komad odjeće kreirala je bh. dizajnerica Aleksandra Lovrić.

Isild se pojavila i na otvaranju ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala te je prošetala crvenim tepihom.

Isild Le Besco na otvaranju Sarajevo Film Festivala (Foto: T. S./Klix.ba)
Isild Le Besco na otvaranju Sarajevo Film Festivala (Foto: T. S./Klix.ba)

Za tu priliku birala je nešto manje upadljivu kombinaciju crne majice s tregerima i šarene suknje, a izgled je upotpunila tankim šljokičastim šalom.

Film "Brothers" koji je Le Besco režirala prati priču šest dječaka koji su živjeli u jednom kraljevstvu sa svojom majkom. Majka je naporno radila da prehrani svoje sinove koji su bili nemarni i neposlušni.

Kada dječaci probude šumsku zvijer, ona razjareno baca kletvu na njihovo selo. Njihova majka iznenadno nestaje, a dječaci ostaju sami, da se poprave i isprave svoje greške. Dječaci kreću u potragu za plavom pticom u nadi da u kraljevstvu ponovo uspostave mir i spokoj i pronađu svoju mamu.