Dašak glamura
8

Filmske zvijezde zasjale na crvenom tepihu Cannes Film Festivala

Klix.ba
Osim filmskih premijera i brojnih uglednih zvanica iz filmske industrije otvorenje Cannes Film Festivala obilježile su i brojne zvijezde koje su u raskošnim haljinama prošetale crvenim tepihom.

Festival je otvoren filmom "Svi znaju" (Everyobody Knows) iranskog reditelja Asghara Farhadija. Zvijezde filma su zasjale na crvenom tepihu, a Penelope Cruz je odjevena u raskošnu crnu haljinu koja ističe njen struk oduševila prisutne.

Dašak glamura na crveni tepih donijela je predsjednica žirija Cate Blanchett odjevena u crnu Armani haljinu, ali i članice žirija Ava DuVernay, Kristen Stewart, Lea Seydoux i Khadja Nin.

Pažnju su, između ostalih, privukle i američka glumica Julianne Moore u elegantnoj crvenoj haljini s potpisom Givenchy, Isabelle Adjani odjevena u cvjetnu haljinu od šifona, Chloe Sevigny u elegantnoj Chanel haljini i model Romee Strijd koja je nosila ručno rađenu haljinu italijanske dizajnerice Alberte Ferretti.

Jedna od najelegantnijih holivudskih glumica Kate Winslet otvoreno je priznala zabrinutost zbog zvijezda koje previše otkrivaju kako bi privukle pažnju.

Ove godine mediji su najviše pričali o zabrani snimanja selfieja i privatnih fotografija na crvenom tepihu. Umjetnički direktor festivala Thierry Fremaux rekao je da je bilo "groteskno" godinama gledati kako se zvanice sapliću o stepenice i prave gužvu dok zure u svoje telefone.

"Uostalom, u Cannes dolazite da gledate, a ne da budete viđeni", zaključio je Fremaux.