Moda i ljepota
276

Engleska klasika s daškom glamura: Oxfordice su glavni dio stylinga ovog proljeća

Klix.ba
Muška klasika koja graniči sa ženskom elegancijom posljednjih nekoliko godina oduševljava ljubiteljice mode, a oxfordice će biti glavni dodatak stylinga ovog proljeća.

Engleske oxfordice ovog su proljeća doživjele potpuni preporod. Naime, s naglašenim reljefnim materijalima i u sjajnim metalnim nijansama, one su ponovo zauzele vrh modnih ljestvica.

Nove modele karakteriziraju drske kombinacije boja - od sjajnih metalnih tonova do nježnih roza i sivih nijansi. A s obzirom na to da pravilo sezone nameće da su oxfordice sve samo ne klasične, na ovim se cipelama isprepliće više različitih, kontrastnih materijala i uzoraka.

Pažnju kupaca trebale bi pridobiti oxfordice na kojima su spretno ujedinjeni reljefni uzorci, imitacije životinjskih uzoraka, sjajni, mat i isprani materijali te sitni sjajni kamenčići. Oxfordice će ovog proljeća biti glavni predmet stylinga.

Apsolutni must have je debela platforma koja je ovoga proljeća u prepoznatljivoj kombinaciji bijele sneaker platforme i imitacije pluto materijala. Nove oxfordice su drske i odvažne, a istovremeno se lako mogu kombinirati gotovo svakom stylingu i za različite prilike.

Idealno će pristajati uz klasične hlače i košulju, kao i uz romantičnu odjeću ili neku izazovnu suknju. Potpuna engleska klasika s daškom glamura.